Contact opnemen
Onderhoud aanvragen
Reparatie melden
Storing melden

Zonwering tips

Om uw zonweringdoek zo mooi mogelijk te houden vragen wij u goed de onderhoudsvoorschriften te volgen die u ontvangt bij uw zonnescherm. De meest belangrijke tips ziet u hier op een rij!

1. Zonnescherm inhalen bij harde wind

Als u weet dat er zwaar weer op komst is, of het waait al met hevige windstoten, dan is het van belang gelijk uw zonnescherm in te rollen! Zo voorkomt u dat het scherm beschadigd of het doek uitscheurt. Een beetje wind kan een zonnescherm wel doorstaan maar een onverwachte windstoot kan een flinke reparatie uitlokken! Ookal is uw zonnescherm automatisch gestuurd door middel van een wind-automaat is het nog steeds belangrijk zelf op te letten. Het wind-automaat reageert pas na de eerste windstoot, en deze kan net de boosdoener zijn!

2. Nat doek nooit oprollen

Het is belangrijk om het zonweringsdoek in goede staat te houden, deze nooit nat op te rollen.

Buitenom de kans op schimmel én vlekken, breekt het nat oprollen van zonweringdoek ook de impregnaties af van het zonweringsdoek waardoor het zonweringdoek zijn kracht verliest.

3. Vlek? Gelijk verwijderen!

Mocht er terloops een vlek komen op het zonweringdoek dan adviseren wij deze gelijk te behandelen. Zo voorkomt u dat deze dieper in het zonweringdoek trekt. Met lauwwarm water en een zachte doek of spons zijn de meeste vlekken goed op te lossen, als ze nog niet ingedroogt zijn.

4. Periodiek schoonmaken

Maak eens in de zoveel tijd uw zonnescherm goed schoon. Niet alleen het doek maar ook de constructie, met lauwwarm water en PH neutrale zeep verwijderd u gemakkelijk vuil zodat u vastlopers van de constructie voorkomt. Het zonweringsdoek kunt u met behulp van een zachte borstel en lauwwarm water zachtjes schoonmaken.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen om beschadigingen en vlekken te voorkomen! En ja, allesreiniger kan ook al een boosdoener zijn van vervelende strepen of vlekken! Wanneer het doek te erg vervuild is, kunt u vragen wat de mogelijkheden zijn om het doek te vervangen.

5. Vakkundig periodiek onderhoud

Veel bedrijven kennen het voordeel van vakkundig onderhoud al. Toch wordt het door particulieren nog vaak als overbodig beschouwd. Dit is onterecht! Periodiek en vakkundig uitgevoerd onderhoud verlengt de levensduur van uw zonnescherm.

Bij ZonEx bieden we diverse vormen van onderhoud. Een service-monteur plant jaarlijks met u een afspraak in om het zonnescherm goed na te kijken. Het scherm wordt weer goed afgesteld, het wordt opnieuw gesmeerd en licht schoongemaakt. Zo blijven alle draaiende delen intact en verkleint de kans op storingen en vastlopers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en voorkom onnodige reparaties! Lees hier meer over onderhoud..

0
Connecting
Please wait...
Verstuur bericht
Nu chatten

Heeft u een vraag? Chat direct met een medewerker.

* Uw naam
Stel uw vraag
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?