HR Zonwering

HR Zonwering is hét label voor effectieve warmtewering. Het zegt zelf niets over de fysieke eigenschappen maar het gaat puur om het warmtewerende effect dat het HR-product heeft. Uit recent TNO Onderzoek is gebleken dat het automatisch regelen van HR Zonwering effectief is voor energiebesparing waarbij tot 20% bespaard kan worden op de EPC van een gebouw.

ZonEx voldoet aan de SKG kwaliteitseisen 700 voor de levering van HR+ en HR-ready producten. De drie prestatie en kwaliteitseisen die aan het HR zonweringlabel gesteld worden door het SKG zijn de G -waarden (ZTA), Windvastheid en Automatische sturing. Bekijk hier het TNO rapport online.

Energiebesparen met HR Zonwering

Met HR zonwering zijn grote investeringen voor bijvoorbeeld zonwerend glas en overmatig grote airconditioningsystemen niet meer nodig om tot een aangenaam werkklimaat te komen. Met HR Zonwering krijgt u niet alleen meer comfort en waar voor u geld maar behaalt u ook nog eens milieuvoordeel door een lagere CO2-uitstoot.

Het is mogelijk om tot wel 90% warmtezon te weren met juist toegepaste zonwering. Dit kan leiden tot een temperatuurverschil van 5 tot 7 graden.

Zonwering draagt bij aan het visuele comfort in een ruimte doordat u de lichtinval en lichtverspreiding kunt regelen. Als dit optimaal is verbeterend zal het leef/  werkklimaat ook beter te beheersen zijn.

Beter werkklimaat met HR zonwering

Algemeen is bekend dat een goed binnenmilieu een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim oplevert. Automatisch gestuurde zonwering creëert meer comfort op de werkplek. Optimale inzet van daglicht en beperking van lichtinval bij gebruik van kunstlicht zorgt voor een aangename werkomgeving.

Energiebesparing in percentages

  • 3 tot 12 procent voor woningen
  • 9 tot 29 procent voor kantoren
  • 4 tot 5 procent voor zorggebouwen*

*Zorggebouwen nemen een specifiekere positie in gezien zij een hogere gemiddelde temperatuur hanteren in de gebouwen

EPC-reductie met HR Zonwering

De EPC voor nieuwbouwwoningen vanaf 1-1-2015 verscherpt van 0,6 naar 0,4. Een lager getal is alleen met zonwering te halen. Zeker in woningen met veel glas heeft zonwering een flink effect op de EPC. Wanneer het energieverbruik voor zomercomfort hoog is, reken dan altijd uit wat zonwering scheelt op de EPC. Deze berekening kunnen wij ook voor u verzorgen

Plan een energiescan

Begin meteen met het verbeteren van uw leef- & werkklimaat en plan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie!. Met onze energiescan ontdekt u wat de mogelijkheden zijn op uw locatie betreft bestaande of nieuwe zonwering en wat HR Zonwering u kan opleveren!

0
Connecting
Please wait...
Verstuur bericht
Nu chatten

Heeft u een vraag? Chat direct met een medewerker.

* Uw naam
Stel uw vraag
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?