Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Confectie gordijnen

Bij ZonEx hebt u diverse confectiemogelijkheden van de door u gekozen gordijnstof. Denk aan de confectie van de plooi, maar ook het eventueel voeren van gordijnen, of het toepassen van een bies. Iedere mogelijkheden heeft zijn voordelen!

We zetten voor u alle mogelijkheden op een rij + bijbehorende voor- en nadelen. In de showroom kunt u ook alle confectiemogelijkheden ontdekken, en voorzien wij u graag van gepast advies.

Plooigordijnen

Gordijnen kunnen tot diverse soorten plooien worden geconfectioneerd. Behalve smaak, heeft de plooi in het gordijn ook een doel. De plooi van het gordijn kan namelijk bepalen hoe hoog de mate van lichtdoorlatendheid is en hoe het gordijn uiteindelijk valt. Bij vitrage- & inbetweenstoffen is de regel dat; hoe meer stof er wordt verwerkt in het gordijn, hoe minder zicht u naar binnen hebt en minder licht. Houdt hier goed rekening mee bij uw keuze.

Vlinderplooi

vlinderplooi-gordijn

Vadainplooi

vadainplooi-gordijn

Bokaalplooi

bokaalplooi-copy-compr

Enkele plooi

enkele plooi -gordijn

Enkele retourplooi

enkele-retourplooi-copy-compr

Triplooi

Perfecte wavegordijnen

Wilt u graag een perfect golvend gordijn? Dan kunt u kiezen voor het Easy Wave Systeem. Deze nieuwste manier van ‘confectie’ zorgt ervoor dat er een perfecte golfbeweging ontstaat.

U kunt dit vergelijken met ring gordijnen, echter zijn deze vaak lastig te openen en sluiten, vooral bij hoge ramen. Het Easy Wave Systeem is dat de perfecte oplossing om toch de uitstraling te krijgen die u voor ogen heeft!

Wave-gordijn

Gordijnen met bies

Een bies kan net datgene geven aan een gordijn wat u zoekt. Of een speels effect, een bepaalde kleur accentueren, of trek de aandacht met een bies van de andere kant van de stof! De mogelijkheden zijn eindeloos, dus bezoek gerust de showroom om zelf uw gordijn samen te stellen.

Contrasterende bies

gordijn-Garant-met-contrasterende-bies-copy-compr2

Dubbele bies

dubbele-bies-gordijnen

Smalle bies

smalle-bies-gordijnen

Horizontale border

Gordijn-linos-met-horizontale-border-copy-compr2

Achterzijde van de stof

achterzijde-bies

Gordijnen uit verschillende banen

Het is mogelijk bij ZonEx om het gordijn samen te stellen uit andere banen stof. U kunt zich voorstellen hoe gezellig dit kan staan op een kinderkamer. Maar kiest u voor minder contrasterende stoffen kan dit ook in de leefruimtes een rustige en extra warme sfeer brengen. Bekijk de afbeelding en bezoek onze showroom voor meer informatie.

gordijnen-banen-enschede

Ringgordijnen

Zeilringen in gordijnen zijn al jaren een populaire keuze. Door ringen te plaatsen in het gordijn creëert u een mooie golfbeweging in het gordijn. Wij bieden u de keuze in diverse afmetingen ringen van 15 tot 66mm. Bijkomend zijn de ringen beschikbaar in de kleuren zwart, nikkel, oud zilver, satin, oud of rood koper. Bekijk ze in de showroom. Hoe groter de ring, hoe robuuster de uitstraling! Wist u dat er ook de optie is om de ringen boven het plooigordijn te confectioneren? Voor een extra speels effect.

Gordijn op ringen

plooigordijn op ringen

Zwarte ringen 40mm

ringen-zwart-40-mm-copy-compr

Zwarte ringen 66mm

ringen zwart 66 mm

Satin silver ringen 40mm

Gevoerde gordijnen

Er zijn diverse redenen waarom u ervoor zou kiezen om uw gordijnen te laten voeren.

  • Verduistering
  • Extra isolering
  • Bescherming tegen zonlicht en dus vroegtijdige verkleuring
  • Geluidsdemping
  • Meer volume en gewicht en dus een mooiere ‘valling’ van de plooi
gordijnen-voering-enschede

Iets gevonden naar uw smaak?

Breng eens een bezoek aan onze showroom! Met meer dan 200+ gordijn, vitrage en inbetween stalen is er weinig kans dat u niet slaagt! Onze medewerkers nemen graag de tijd voor u en geven advies waar nodig. U bent meer dan welkom, aan de Zomerweg 155 te Enschede.