Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Kindveiligheid

Veilige bediening bieden bij onze raamdecoratie is een hoge prioriteit bij ZonEx. Raamdecoratie hoort ten alle tijde veilig te zijn voor kinderen en daarom voldoen aangekochte producten bij ZonEx altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm (EN 13120 Aan de binnenzijde geplaatste raambekleding-prestatie-eisen inclusief veiligheid.).

In 2014 is de EU tot het besluit gekomen om regels in te stellen betreft de veiligheid van aan de binnenzijde geplaatste zonwering. Dit heeft gezorgd tot een grote stap in het toepassen van enkel kindveilige bedieningssystemen.

Voor uzelf is het belangrijk bewust te zijn van diverse risico’s die gevormd worden bij loshangende trekkoorden, banden, kettingen of koorden van raamdecoratie, bij jonge kinderen.

Ten alle tijde is het belangrijk om te weten dat kinderen verstrikt kunnen raken in lussen van bedieningssystemen. Belangrijk is het om bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt te houden van raambekleding. Knoop de bedieningskoorden nooit aan elkaar om lusvorming te voorkomen.

Zelf monteren?

Mocht u ervoor kiezen zelf uw raamdecoratie te monteren? Installeer en gebruikt dan de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen!

kindveilige-bediening

Koordloze bedieningsystemen voor u op een rij

bedieningsgreep-luxaflex

Door middel van innovatieve systemen is het mogelijk raamdecoratie met de hand omhoog of omlaag te bewegen. Als ware wordt er een klein bedieningsgreepje aan de onderlat bevestigd en zijn hiermee koorden verleden tijd. Dit koordloze systeem is extreem kindveilig en biedt tegelijkertijd voor u gebruikscomfort.

Bij dit kindvriendelijke bedieningsysteem zit er een veermechanisme verwerkt in uw rolgordijn. Zo bedient u het rolgordijn soepel en eenvoudig zonder kettingen of koorden.

Hunter Douglas heeft een revolutionair en gepatenteerd koordbedieningssysteem op de markt gebracht. Dit systeem heeft een intrekbaar klein koord met constante lengte. Moeiteloos kunt u op deze manier uw raamdecoratie veilig bedienen. Met het Smartcord van Multisol hoeft u slechts kort aan het koord te trekken om de raamdecoratie automatisch te laten zakken. Probeert u het zelf eens in onze showroom!

Bijna alle raamdecoratie bij ZonEx is elektrisch te bedienen. Met een druk op de knop opent of sluit u de zonwering. Door middel van een afstandsbediening of schakelaar uw raamdecoratie bedienen maakt natuurlijk koorden en kettingen overbodig. Bovendien kunt u als u dit systeem koppelen aan een hub waardoor u uw raamdecoratie bijvoorbeeld automatisch kunt laten sluiten bij zonsondergang.

Slingerstang-zonwering

Enkele vormen van raamdecoratie zijn te bedienen door middel van een slingerstang of schuifstok. met de gebruiksvriendelijke en natuurlijke veilige slingerstang of schuifstok kunt u uw raamdecoratie omhoog en omlaag  halen en eventueel kantelen bij bijvoorbeeld horizontale of verticale jaloezieën.

Extra veiligheidsaccessoires voor raamdecoratie

Kiest u toch voor koord- of kettingbediening? Maak dan gebruik van veiligheidsvoorzieningen om de veiligheid te bewaren.

Koord/kettingverbinders en koordkikker of spanner.
Koordverbinders breken en ontkoppelen het koort als er kracht op word uitgeoefend. De koordverbinder bevind zich op een veilig gestelde hoogte van het bedieningskoord. Een koordkikker of spanner wordt buiten bereik van kinderen gemonteerd. (1,5m boven de vloer)

 

Wij ontvangen u graag in onze showroom om de productvarianten te tonen. Laat u vakkundig informeren over de diverse veilige bedieningsopties en montagemogelijkheden.

kindveilige-zonwering