Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Milieuvriendelijk

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming bieden wij u graag producten die bijdragen aan een beter milieu. Zo leveren wij graag producten die duurzaam zijn en worden vervaardigd uit milieuvriendelijke materialen.

Deze ‘groene’ producten lopen als rode draad door het productassortiment bij ZonEx. Bijkomend is ons beleid erop gericht om het FSC Keurmerk, dat borg staat voor goed bosbeheer, zoveel mogelijk toe te passen in onze levering van producten waar hout in wordt verwerkt.

Swela Sunvas

Het textiel van de ECO Doeken wordt geweven met garen. Deze garen zijn gesponnen uit gerecyclede PET-flessen. Juist! De flessen van de frisdrank die u terug brengt naar de supermarkt.

Deze ECO Doeken kunt u o.a. toepassen bij rolgordijnen, paneelgordijnen of buiten screens.

ECO-doek

Swela produceert op een milieuvriendelijke manier zonweringsdoeken. 100% oplosmiddelvrij en met een reductie van 50% in het watergebruik.

Het Sunvas doek mag met recht het groene label Oeko-Tex dragen en is REACH gecertificeerd. Sunvas doek kunt u toepassen op knikarm en uitvalschermen, markiezen of textielen overkappingen. Een bewuste keuze!

Swela Sunvas

Vrijwel alle stoffen in de Luxaflex rolgordijnen collectie dragen het Oeko-Tex 100 label. Dit betekent dat ze gegarandeerd vrij zijn van schadelijke materialen. Bijkomend is dit label ook uitgegeven aan de textiele lamellen.

Zo bent u ervan verzekerd dat deze producten op een verantwoorde wijze worden geproduceerd en bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Milieuvriendelijke vloeren

eco-vloeren

Meer dan we dachten wordt er bij de ontwikkeling van vloeren aan het milieu gedacht. Zo zijn er diverse fabrikanten continue aan het investeren in milieuvriendelijke productieprocessen. Voor u enkele op een rijtje.

  • mFlor staan bekend op de hoge kwaliteit vloeren met lange levensduur, Maar mFlor geeft ook om het milieu en de leefomgeving. Zij beschikken over de ISO-14001 certificering wat inhoudt dat het eddect van de productie neutraal is op de lokale omgeving.
  • PVC Vloeren van VivaFloors bestaan uit Virgin pv’s, dat zegt dat het de eerste kwaliteit pvc is. Niet vervuild met mindere kwaliteiten en puur. Bijkomend bezit het het DIBT certificaat opgesteld door het Deutsche Institut vor Bautechnik voor bouwproducten en de emissiewaarden hiervan.
  • Castell werkt alleen met Klasse A+ zuiver PVC. Hierdoor draagt Castell de Duitse Emissienorm AgBB. Alle Castell LVT & PVC stroken volgen de hoogste ontwikkelingen en zorgt ervoor dat u gegarandeerd de hoogste kwaliteit en duurzaamheid bereikt op het gebied van binnenklimaat en luchtkwaliteit.