Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Zonwering tips

Om uw zonweringdoek zo mooi mogelijk te houden vragen wij u goed de onderhoudsvoorschriften te volgen die u ontvangt bij uw zonnescherm. De meest belangrijke zonwering tips ziet u hier op een rij!

1. Zonnescherm inhalen bij harde wind

Als u weet dat er zwaar weer op komst is, of het waait al met hevige windstoten, dan is het van belang gelijk uw zonnescherm in te rollen! Zo voorkomt u dat het scherm beschadigd of het doek uitscheurt. Een beetje wind kan een zonnescherm wel doorstaan maar een onverwachte windstoot kan een flinke reparatie uitlokken!

Vraag in onze showroom naar de automatische zon-wind automaat, maar ook als uw zonnescherm automatisch wordt aangestuurd door middel van een zon-wind automaat is het nog steeds belangrijk zelf op te letten. De wind-automaat reageert op de eerste windstoot, en deze kan net de boosdoener zijn!

2. Nat doek nooit oprollen

Het is belangrijk om zonweringsdoek nooit nat op te rollen.

In het geval van een onverwachte regenbui, zodra het droog is het doek direct uitrollen om te laten drogen! Naast de kans op schimmel én vlekken, breekt het nat oprollen van zonweringdoek ook de beschermde laag af, waardoor het zonweringdoek zijn kracht verliest.

3. Vlek op het doek? Gelijk verwijderen!

Mocht er terloops een vlek komen op het zonweringdoek dan adviseren wij deze gelijk te behandelen. Zo voorkomt u dat deze dieper in het zonweringdoek trekt. Met lauwwarm water en een zachte doek of spons zijn de meeste vlekken goed op te lossen. Opgedroogde vuilresten kunt u er het beste afborstelen met een zachte borstel

Gebruik nooit schoonmaakmiddelen of hoge druk! Zonweringsdoek bevat een vuilafstotende laag, schoonmaakmiddelen kunnen vervelende vlekken of strepen achterlaten! Hoge druk kan het doek ernstig beschadigen!

4. Constructie reinigen

Maak eens in de zoveel tijd ook de constructie goed schoon, u kunt deze afborstelen met een zachte borstel en waar nodig reinigen met lauwwarm water met PH neutrale zeep. Let dan wel op dat er geen zeep op het zonweringsdoek mag komen!

5. Vakkundig periodiek onderhoud

Veel bedrijven kennen het voordeel van vakkundig onderhoud al. Toch wordt het door particulieren nog vaak als overbodig beschouwd. Dit is onterecht! Periodiek en vakkundig uitgevoerd onderhoud verlengt de levensduur van uw zonnescherm.

Bij ZonEx bieden we diverse vormen van onderhoud. Een service-monteur plant jaarlijks met u een afspraak in om het zonnescherm goed na te kijken. Het scherm wordt weer goed afgesteld en het wordt opnieuw gesmeerd. Zo verkleint u de kans op storingen en vastlopers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en voorkom onnodige reparaties! Lees hier meer over onderhoud..