Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

EPC 0,4 met zonwering

EPC 0,4 met zonwering

Met energiebesparende zonwering zijn grote investeringen voor bijvoorbeeld zonwerend glas en overmatig grote airconditioningsystemen niet meer nodig om tot een aangenaam werkklimaat te komen. Met energiebesparende zonwering krijgt u niet alleen meer comfort en waar voor u geld maar behaalt u ook nog eens milieuvoordeel door een lagere CO2-uitstoot.

Het is mogelijk om tot wel 90% warmtezon te weren met juist toegepaste zonwering. Dit kan leiden tot een temperatuurverschil van 5 tot 7 graden.

Zonwering draagt bij aan het visuele comfort in een ruimte doordat u de lichtinval en lichtverspreiding kunt regelen. Als dit optimaal is verbeterend zal het leef/  werkklimaat ook beter te beheersen zijn.

Beter werkklimaat met energiebesparende zonwering

Algemeen is bekend dat een goed binnenmilieu een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim oplevert. Automatisch gestuurde zonwering creëert meer comfort op de werkplek. Optimale inzet van daglicht en beperking van lichtinval bij gebruik van kunstlicht zorgt voor een aangename werkomgeving.

Energiebesparing in percentages

  • 3 tot 12 procent voor woningen
  • 9 tot 29 procent voor kantoren
  • 4 tot 5 procent voor zorggebouwen*

*Zorggebouwen nemen een specifiekere positie in gezien zij een hogere gemiddelde temperatuur hanteren in de gebouwen

EPC 0,4 met zonwering

De EPC voor nieuwbouwwoningen is verscherpt van 0,6 naar 0,4. Een lager getal is alleen met zonwering te halen. Zeker in woningen met veel glas heeft zonwering een flink effect op de EPC. Wanneer het energieverbruik voor zomercomfort hoog is, reken dan altijd uit wat zonwering scheelt op de EPC. Deze berekening kunnen wij ook voor u verzorgen

Plan een energiescan

Begin meteen met het verbeteren van uw leef- & werkklimaat en plan een afspraak met onze adviseur voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie!. Met onze energiescan ontdekt u wat de mogelijkheden zijn op uw locatie betreft bestaande of nieuwe zonwering en wat energiebesparende zonwering u kan opleveren!