Contact opnemen
Offerte aanvragen
Service
Doe inspiratie op

EPC Herberekening

In de huidige EPC norm, waar nieuwe of gerenoveerde woning in Nederland aan moeten voldoen, wordt ervan uitgegaan dat in de zomer extra koeling nodig is in de vorm van airconditioning of ventilators. Maar de huidige EPC waarde van 0,4 is ook te behalen met juist toegepaste zonwering, zonder het gebruik van airconditioning en dus vermijd u tevens onnodig energieverbruik. Zonwering is dus naast na-isolatie of dubbel glas de enige optie voor een gunstige invloed op de EPC norm, het Energie Prestatie Certificaat.

Betreft de toepassing van binnen-, en buitenzonwering denken wij in een zo vroeg mogelijk stadium mee met ontwikkelaars, aannemers, gebouweigenaren en architecten. Zo krijgt u de helpende hand toegereikt om aan de strengste eisen te voldoen. Wij (her)berekenen graag voor u de invloed van juist toegepaste zonwering op de EPC.

content-woningcorporatie

EPC (Her)Berekening voor Woningcorporaties

Volgens het Lente-akkoord tussen AEDES en de overheid worden er veel duurzame stappen van u verwacht. Nu is het wijsheid de juiste stappen te nemen welke u het meest opleveren. Wij bieden u de optie om met u om tafel te gaan en te bekijken wat de beste aanpak is om effect te behalen. Betrek ons tijdig bij uw renovatie- of nieuwbouwplannen.

Wat gaat ZonEx voor u doen?

Er wordt gericht gekeken na het verlagen van de EPC tot 10% d.m.v. het toepassen van zon- & lichtregulerende screens. Hiermee wordt gezorgd dat het energieverbruik wordt verlaagd omdat elektrische koeling overbodig wordt. De woningen krijgen een hogere BREEAM-score (tot 5 punten extra) en hiermee een hogere marktwaarde. Het energielabel kan met maximaal 2 klasses worden verhoogd. Hiermee krijgt u meer punten in WWS wat een huurverhoging mogelijk maakt.

content-gebouweigenaar

EPC (Her)Berekening voor VvE

De ontwikkelingen op het gebied van het energiezuiniger maken van uw gebouw gaan snel. De overheid scherpt de EPC norm steeds verder aan zodat er in 2020 energieneutrale woningen worden gebouwd. Door de stijgende prijzen van energie is het interessant te bekijken wat er haalbaar is om het EPC van het gebouw te verlagen.

Wat gaat ZonEx voor u doen?

Huiseigenaren blijken terughoudend met investeren in energiebesparende maatregelen omdat de voordelen ervan onduidelijk zijn. Ook is het vaak onduidelijk hoeveel de besparen nu in werkelijkheid gaat worden, of de waarde van hun huis stijgt en of het wooncomfort toeneemt. Wij begrijpen dat deskundig en volledig advies hierin meer dan welkom is om een bewuste en juiste keuze te maken.

content-onderwijs

EPC (Her)Berekening voor Gebouweigenaren

Natuurlijk ziet u de waarde van uw woningen het liefst stijgen. Om automatisch rendement te behalen en de verkoop of verhuur van uw woningen te verhogen, bieden wij u de mogelijkheid om de voordelen van zonwering te berekenen. Met juist toegepaste zonwering verhoogt u het energielabel en behaald u meer punten in het Woningwaarderingsstelsel.

Wat gaat ZonEx voor u doen?

We brengen in kaart hoe hoog het rendement is welke u uit uw woningportefeuille kunt halen als u deze door ons laat voorzien van zon- & lichtregulerende zonweringen. U kunt hierin verwachten dat het energieverbruik zal verlagen, de EPC waarde tot 10% is te verlagen. De BREAAM score verhogen naar 5 en hiermee de marktwaarde van uw woningen verhogen, en met een groener energielabel, bereikt u weer een hogere huurwaarde. Tevens wordt er gekeken naar periodiek onderhoud om de producten ook juist te laten functioneren en hoge reparatiekosten te vermijden.