Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Projecten Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor ZonEx. Op allerlei gebieden. Hieronder zie je een overzicht van onze investeringen in duurzaamheid.

ZonEx levert energie aan de omgeving

In samenwerking met Enschede Energie en ECBE (Energie Coöperatie Buitengebied Enschede) zijn wij gestart met een project om ons bedrijfspand te voorzien van 300 zonnepanelen.

Onze omgeving kan ook profiteren door middel van de postcoderoosregeling: Als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of je niet genoeg ruimte hebt kun je als je binnen onze postcoderoos woont stroom afnemen van ons dak. Je profiteert hierdoor van de teruggave van de energiebelasting met een voordeel van maximaal 4 cent korting per kWh. Dat is voor de meeste huishoudens meer dan € 100,- per jaar, en dat 15 jaar lang.

Biodiversiteit met ZonEx Zoemt

Ons prachtige groene Twente is niet kleurrijk genoeg. Er bloeien te weinig bloemen en kruiden om al die bijna 360 soorten bijen die ons land telt, soms met specifieke dieet wensen, van een maaltijd te voorzien. Voor sommige soorten is het al te laat, andere balanceren op het randje van voortbestaan. Daar moet verandering in komen. Gebeurt dat niet dan komen eco-systemen in gevaar, met alle gevolgen van dien.

Bijen zijn met hun bestuivingswerk van groot belang voor onze voedselvoorziening en die van vogels en vele andere dieren. Zelf kampen ze met voedselgebrek waardoor ze in aantal en in aantallen soorten hard achteruit gaan. Dat geldt niet alleen voor de solitair levende, wilde bijen, ook onze honingbijen hebben last van voedselschaarste. Voorop staat dat bij inzaaien of beplanten van percelen alle bijen er baat bij hebben.

ZonEx wil met deze actie bijdragen tot een verbeterde bijenpopulatie in Enschede en directe omgeving, mede zorg dragen voor meer bewustwording van de noodzaak van biodiversiteit en en het meer kleurrijk maken van de natuur.

Wij delen een mengsel van bloemenzaad uit aan klanten, dit is een speciaal samengestelde mix van soorten die een grote aantrekkingskracht hebben op vooral bijen en andere vliesvleugelige. Bijen zijn zeer belangrijk voor de bestuiving van bijv. bloemen, groenten en fruit. Dit mengsel zorgt ervoor dat we de massale uitsterfte van de bijen wat tegengaan door een “bijvriendelijke” omgeving te creëren.

Print

Sociaal ondernemerschap

Sinds 2013 zijn wij door de gemeente Enschede erkend met het Werkpakt keurmerk, dat aantoont dat ZonEx een gemotiveerde sociaal ondernemer is met ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is een belangrijke pijler in de visie van de Gemeente Enschede om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. ZonEx levert een aantoonbaar bijdrage aan duurzame oplossingen voor langdurig werkzoekenden en is stagebedrijf. Daarnaast treed ZonEx op als ambassadeur en is een zeer betrokken partner. Er is binnen ons bedrijf o.a. ruimte voor stageplaatsen en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuwe vacatures geven wij altijd eerst door aan het lokale UWV werkbedrijf. Wij zijn een erkend leerbedrijf waarmee wij de nieuwe generatie de kans geven zich te ontplooien in de maatschappij. Elk jaar wordt opnieuw geëvalueerd of je als ondernemer nog steeds voldoet aan de Werkpakt-keurmerk eisen.

isoleren met rolluiken

Rolluiken een duurzame oplossing

In een tijd waarin we veel energie verspillen zijn rolluiken een duurzame oplossing. Helemaal als u kiest voor rolluiken met extra isolatie van ZonEx. In de zomer houden rolluiken de warmte uit huis. Zodra de zon op komt sluit u uw rolluiken om de temperatuur in huis aangenaam te houden. In de winter werken de rolluiken ook energiebesparend. Door de rolluiken dan te sluiten in de avond en nacht verliest u geen warmte via uw raam. Onze isolerende aluminium rolluiken gaan heel lang mee, dat maakt zo extra duurzaam.

Duurzame stoffen mooi voor nu, mooi voor later

You can’t buy happiness, but you can buy recycled fabric. And that’s pretty close!

We vinden het belangrijk dat onze producten duurzaam worden gemaakt of duurzame eigenschappen hebben. Onze collectie bevat vele stoffen van gerecycled materiaal. De reststoffen van de T-shirt industrie lenen zich prima om gerecycled katoen van te maken. En oude PET-flessen, daar kunnen prima nieuwe garen van gemaakt worden. In de showroom herken je onze duurzame gordijnstoffen aan de groene haken. Maar vraag ook bij rolgordijnen of plissés of onze medewerkers u de duurzame stoffen laten zien. U zult verrast zijn over de mooie kwaliteit van deze stoffen!

Lokale energie

Wij nemen onze energie af bij de energiecoöperatie van en voor Enschede. Groene stroom die in Enschede wordt opgewekt en geleverd. Enerzijds door lokaal opwekken te stimuleren, anderzijds door de opgewekte stroom voor een eerlijk tarief te leveren. Omdat we een coöperatie zijn, stoppen we eventuele winst niet in eigen zak, maar in nieuwe projecten die Enschede verduurzamen.