Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Sinds 1968

Het begin van ZonEx (Exon)

In 1968 is ZonEx opgericht door Henny Leuverink toen nog onder de naam Exon. Eerst vanuit huis maar het bedrijf groeide snel en het eerste bedrijfspand aan de IJsbaanweg in Enschede met moderne productieruimte werd geopend. Zes jaar na de oprichting werd de naam gewijzigd in ZonEx, dit op dringend verzoek van Esso Nederland omdat zij graag in Europa wilden opereren onder de naam Exxon.

1980 verhuizing van IJsbaanweg naar Zomerweg

Al snel werd het bedrijfspand aan de IJsbaanweg te klein en in 1980 verhuisden we naar een nieuw pand met grote productiehal en moderne showroom aan de Zomerweg in Enschede. Ook hier groeide het bedrijf door en gelukkig was er aan de overzijde van de weg nog een stuk braakliggend terrein waar wij in 1990 het huidige bedrijfspand met uitgebreide showroom en ruime productiefaciliteit hebben kunnen bouwen. Zo was de verhuizing eenvoudig en konden klanten nog altijd aan het vertrouwde adres terecht.

1997 Overname 2e generatie

Bij de oprichting was ZonEx alleen gericht op de particuliere markt. Nadat de bedrijfsvoering in 1997 werd overgenomen door de 2e generatie is er meer vorm gegeven aan de projectmatige activiteiten. Onze kennis van de producten die we al 25 jaar leverden aan particulieren kon nu worden toegepast in de projectenmarkt en ons productprogramma groeide. De medewerkers kregen de ruimte om zich te specialiseren en nieuwe producten te ontwikkelen. Hierdoor ontstond een wisselwerking. De kwaliteit van de particuliere markt werd nu doorgezet in de projectenmarkt en de expertise van de projectenmarkt kon weer worden toegepast op de particuliere markt. In 1998 werd ZonEx, als een van de eerste bedrijven in Nederland, uitgeroepen tot beste zonweringsbedrijf van Nederland “Zonvakker van het jaar”. Een bekroning op ons harde werk waar wij erg trots op zijn.

Door handig samen te werken tussen de verschillende afdelingen is het mogelijk geworden dat zowel de zakelijke als de particuliere klant gebruik kunnen maken van de 24/7 onderhouds- en serviceafdeling van ZonEx. Want wij hadden na al die jaren wel geleerd dat door regelmatig onderhoud uit te voeren een product langer mee gaat en minder storing heeft.

De moderne showroom is er nog altijd en is een waardevolle toevoeging. Hier kunt u onze producten zien op ware grootte en dat is fijn als u een product op maat laat maken zodat je een goed beeld hebt van wat je koopt. Vanzelfsprekend is ZonEX VCA gecertifieerd en onze adviseurs kunnen u ook ondersteunen met Auto-CAD of BIM-modellen van onze producten.

ZonEx-Enschede-Showroom-Zonweringen
Zonwering-showroom-enschede-ZonEx
Showroom-enschede-zonex

ZonEx in 2020

Anno 2020 is ZonEx nog altijd een sociaal, maar vooral ook een duurzaam bedrijf. Duurzaam ondernemen dat is bij ons de basis. Eén van onze belangrijkste doelstellingen. Wij denken bij alles wat we doen wat de impact is op onze planeet. Zo hebben wij ons bedrijfspand verduurzaamd zodat we klaar zijn voor de toekomst. Onze oude TL en gasontladingslampen zijn vervangen door energiezuinige LED verlichting. Ons afval sorteren wij uitgebreid zodat het kan worden hergebruikt en ons dak is voorzien van zonnepanelen, waarvan 300 stuks voor collectief gebruik voor bewoners en bedrijven uit onze postcoderoos zodat onze omgeving ook kan meeprofiteren van deze “groene” energie.

Sinds 2013 is ZonEx erkend door de gemeente Enschede met het “Werkpakt” keurmerk als sociaal gemotiveerde ondernemer met werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mede voor haar bijdrage aan dit project en de rol als voorzitter van het Euregio bedrijvenpark heeft de huidige directeur Belinda van Oenen-Leuverink de “gouden speld” van de Gemeente Enschede in 2017 mogen ontvangen.

Duurzame producten leveren is voor ons vanzelfsprekend, dit betekent o.a. gebruik van duurzame materialen, geen kinderarbeid, eerlijke producten maar ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen. Wist u bijvoorbeeld dat u met onze producten veel energie kunt besparen doordat zij een isolerende werking hebben? Daarnaast zijn onze producten natuurlijk van een dusdanig hoge kwaliteit dat ze heel lang mee gaan. Dit maakt onze producten extra duurzaam.

ZonEx gaat met vertrouwen de toekomst tegemoet

Na eerst kennis opgedaan te hebben in andere bedrijfstakken is sinds 2017 ook de 3e generatie werkzaam binnen Team ZonEx. In ons team is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Door regelmatig branche gerelateerde opleidingen te volgen en constant te zoeken naar nieuwe ontwikkelingen blijven de medewerkers up to date en die kwaliteit zie je terug in ons werk. Immers als je iets uitvoert met passie dan is het eindresultaat nog beter. Team ZonEx is een hecht team waarbij ieder op zijn eigen unieke wijze een toevoeging brengt aan het te leveren eindproduct van ZonEx.

Waarom kies je voor ZonEx?
Uw vakman sinds 1968, jarenlange ervaring geeft u net dat beetje extra zekerheid
Duurzaamheid en sociaal ondernemerschap zijn voor ons één van de belangrijkste doelstellingen.
Eigen service- & montagedienst met vakbekwame en bijgeschoolde medewerkers staat 24/7 voor u klaar
Deskundige medewerkers adviseren u over producten die ze zelf ook gebruiken
Specialist in maatwerk producten, wij hebben overal een oplossing voor.
Eigen productie en confectie voor snelle levering en eerlijke prijzen.
Persoonlijk advies bij elke situatie, inmeten is standaard service
Premium dealer van topmerken zoals Somfy, Weinor, Hörmann, Brustor, Bece en Vadain