Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gordijnen wassen… of toch niet?

In deze tijd van het jaar zien wij overal tips verschijnen over de beste manieren om gordijnen te wassen. Onze tip is om de gordijnen juist niet te wassen. Het zijn niet alleen de prachtige stoffen maar ook de confectie die onze gordijnen tot echte blikvangers maakt in uw interieur. Gordijnstoffen zijn gevoelig daarom vinden wij het zonde om gordijnen te wassen als dat niet nodig is. Om uw gordijnen zo mooi mogelijk te houden hebben wij deze tips voor u

Tip 1 Altijd eerst luchten
Zet op een dag met vorst of mist uw ramen even open en laat uw gordijnen even luchten. Geurtjes trekken vaak snel weer uit uw gordijnen en ze zijn in een oogwenk weer heerlijk fris…

Tip 2 Stofzuigen met een zachte borstel
Stof op de plooien kunt u makkelijk verwijderen met een stofzuiger, gebruik een zachte borstel als opzetstuk en de laagste stand. Doe wel voorzichtig, je hebt misschien een ladder nodig of een trap om bij de bovenkant van de gordijnen uit te komen.

Tip 3 De grote schoonmaak
In plaats van de gordijnen te (laten) wassen hebben wij voor u deze tip voor de grote schoonmaak! Hang het gordijn buiten over een droogmolen of enkele (schone) tuinstoelen te luchten en klop het gordijn vervolgens met twee personen een aantal minuten uit. Vaak is dit voldoende en zijn uw gordijnen weer heerlijk fris!

Tip 4 Voorkom gordijnen wassen 
Wist u dat de meeste gordijnen vies worden tijdens het schoonmaken? Tijdens het lappen van de ramen of afnemen van de vensterbanken worden gordijnen vaak vies. Natte spetters van uw spons of trekker spetten op uw gordijnen met vieze vlekken tot gevolg. Let hierop schuif voor het schoonmaken uw gordijnen helemaal aan de kant en voorkom vlekken.

Tip 5 Kreukherstellende finish
Onze gordijnstoffen hebben vaak een kreukherstellende finish. De meeste kreukels zakken er na de reiniging in een aantal weken vanzelf uit. Ga dus niet te snel over tot het strijken van gordijnen. Als u toch gaat strijken kan dat vervorming en kreukgevoeligheid tot gevolg hebben.

Als u uw gordijnen toch wilt wassen, adviseren wij om deze te laten reinigen via de stomerij. Het resultaat is dan beter. Besluit u toch om het zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat bijna alle (gordijn)stoffen kunnen krimpen. Volg de wasvoorschriften van de stof. Hieronder de uitleg van de symbolen en onze tips

Helaas kunnen wij geen klachten in behandeling nemen die veroorzaakt zijn door het verkeerd reinigen of behandelen van de stof.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie