Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Confectie gordijnen

ZonEx Confectie

Bij ZonEx heb je diverse confectiemogelijkheden voor gordijnen. Denk aan de plooi die je kunt kiezen maar ook een bies of voeren van de gordijnen.

Op deze pagina zetten wij alle mogelijkheden voor je op een rij inclusief de bijbehorende voor- en nadelen. In de showroom kun je natuurijk ook alle confectiemogelijkheden ontdekken en kunnen wij jouw persoonlijk advies geven.

Plooigordijnen

Gordijnen kunnen tot diverse soorten plooien worden geconfectioneerd. Behalve smaak, heeft de plooi in het gordijn ook een doel. De plooi van het gordijn kan namelijk bepalen hoe hoog de mate van lichtdoorlatendheid is en hoe het gordijn uiteindelijk valt. Bij vitrage- & inbetweenstoffen is de regel dat; hoe meer stof er wordt verwerkt in het gordijn (meer plooi=meer stof), hoe minder zicht je naar binnen hebt en minder licht. Hou hier goed rekening mee bij je keuze.

Vlinder of dubbele plooi

Vlinderplooi Zonex

Vadainplooi

Vadainplooi Zonex

Bokaalplooi

Bokaalplooi Zonex

Enkele plooi

Enkele retourplooi

Wave

Perfecte wavegordijnen

Wil je graag een perfect golvend gordijn? Dan kun je kiezen voor ons Easy Wave Systeem. Deze nieuwste manier van ‘confectie’ zorgt ervoor dat er een perfecte golfbeweging ontstaat. In principe zijn alle stofsoorten om te toveren tot een wavegordijn. Wel adviseren we te kiezen voor een kamerhoge stof. Bij breedtestoffen/banenstoffen kunnen er anders naden zichtbaar zijn in de stof.

Wavegordijnen Zonex

Gordijnen met bies

Een bies kan net datgene geven aan een gordijn wat u zoekt. Of een speels effect, een bepaalde kleur accentueren, of trek de aandacht met een bies van de andere kant van de stof! De mogelijkheden zijn eindeloos, dus bezoek gerust de showroom om zelf uw gordijn samen te stellen.

Contrasterende bies

Contrasterende bies Zonex

Dubbele bies

Dubbele bies Zonex

Horizontale border

Gordijnen uit verschillende banen

Het is mogelijk bij ZonEx om het gordijn samen te stellen uit andere banen stof. Stel je je eens voor hoe gezellig dit kan staan op een kinderkamer. Maar kies je voor minder contrasterende stoffen dan kan dit juist een rustige en extra warme sfeer brengen. Bekijk de afbeelding en bezoek onze showroom voor meer informatie.

Ringgordijnen

Ringen in gordijnen zijn al jaren een populaire keuze. Door ringen te plaatsen in het gordijn creëert u een mooie golfbeweging in het gordijn. Wij bieden de keuze in diverse afmetingen ringen van 15 tot 66mm. Bijkomend zijn de ringen beschikbaar in verschillende kleuren. Bekijk ze in de showroom. Hoe groter de ring, hoe robuuster de uitstraling! Of wat je dacht je van ringen boven een plooi, dit geeft een extra speels effect.

Gordijn op ringen

Gordijn op ringen Zonex

Zwarte ringen 40mm

Zwarte ringen 40mm Zonex

Zwarte ringen 66mm

Zwarte ringen 66mm Zonex

Gevoerde gordijnen

Er zijn diverse redenen waarom je je gordijnen kunt laten voeren.

  • Verduistering en extra isolering
  • Geluidsdemping
  • Bescherming tegen zonlicht en dus vroegtijdige verkleuring
  • Meer volume en gewicht en dus een mooiere ‘valling’ van de plooi

Meer weten?

Breng eens een bezoek aan onze showroom! Met meer dan 2000+ gordijn, vitrage en inbetween stoffen is er weinig kans dat je bij ons niet iets kunt vinden! Onze medewerkers nemen graag de tijd voor je en geven advies over de stof en de confectie. Je bent meer dan welkom, aan de Zomerweg 155 te Enschede.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Of kom langs!

Bezoek ons:
Zomerweg 155
7532 RB Enschede

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

13.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
10.00 – 16.00
Gesloten
Meer informatie?

Neemt direct contact op via ons contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je reactie op jouw aanvraag