Over Zonex

In 1968 werd ZonEx opgericht door Henny Leuverink, destijds onder de naam Exon. Het bedrijf begon klein, gevestigd in het huis van Leuverink, maar groeide al snel. Daarom opende ZonEx al snel haar eerste bedrijfspand aan de IJsbaanweg in Enschede. Een winkel met een moderne productieruimte. Na zes jaar werd de naam op dringend verzoek van Esso Nederland veranderd in ZonEx. Esso wilde namelijk graag in Europa opereren onder de naam Exxon.

Vanwege verdere groei verhuisde ZonEx in 1980 van de IJsbaanweg naar een nieuw pand aan de Zomerweg in Enschede. Het nieuwe pand bood een ruime productiehal en een moderne showroom. Ook daar bleef het bedrijf groeien, en gelukkig was er aan de overkant van de weg een braakliggend terrein beschikbaar. In 1990 werden daar de huidige productiehallen van ZonEx gebouwd, met een uitgebreide showroom en ruime productiefaciliteiten.

Bij de oprichting was ZonEx voornamelijk gericht op de particuliere markt, maar sinds midden jaren 80 werden er ook projectmatige activiteiten ontwikkeld. De kennis die het bedrijf had opgebouwd in het leveren van producten aan particulieren, kon nu worden toegepast in de projectenmarkt, en al snel was ZonEx één van de landelijke spelers op de zonweringsmarkt waar men tot de dag van vandaag niet omheen kan. De kwaliteit van de particuliere markt werd doorgezet in de projectenmarkt en vice versa een wisselwerking waar beide onderdelen al snel de vruchten van plukten. In 1998 werd ZonEx uitgeroepen tot beste zonweringsbedrijf van Nederland, waarmee het erkenning kreeg voor de kwaliteit.

De moderne showroom van ZonEx is anno nu nog altijd een waardevolle toevoeging. Klanten kunnen de producten op ware grootte zien, wat handig is bij het op maat laten maken van een product.

ZonEx gaat met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Zakelijke klant?

Bekijk onze projecten website.