Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van onze belangrijkste doelstellingen. Wij zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op zowel de mensen om ons heen als op het milieu en we zetten ons in om deze impact te minimaliseren. Door sociaal te ondernemen en een milieubewuste bedrijfsvoering te voeren.

Wij streven naar het realiseren van duurzame doelstellingen op een realistische wijze. Dit betekent onder meer geen kinderarbeid bij de productie van onze grondstoffen, eerlijke producten onder andere door gerecyclede materialen te gebruiken. Maar ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen zodat gebruikte materialen na hun leven nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

ZonEx zoemt… Een project dat we in 2018 zijn gestart om ons sterk te maken voor het behoud van biodiversiteit. Met ZonEx Zoemt willen we ons steentje bijdragen aan het behoud van bijen en insecten in de natuur, zodat ze hun nuttige werk kunnen blijven doen. We geven zakjes bloemenzaad weg aan onze klanten en zorgen ervoor dat onze producten bijdragen aan een insectenvriendelijke omgeving.

In het kader van “een beter milieu begint bij jezelf” hebben wij ons bedrijfspand verduurzaamd met 300 zonnepanelen op ons dak, een multisplit lucht-lucht warmtepomp voor verwarming, en energiezuinige LED-verlichting. De energie die wij zelf niet gebruiken van ons zonnedak hebben wij beschikbaar gesteld als collectief voor de corporatie Enschede Energie in onze postcoderoos.

Daarnaast hebben wij vele kleine aanpassingen gedaan in de bedrijfsvoering welke een grote impact hebben zoals het scheiden van afvalmaterialen op het bedrijf en het afvoeren van oude producten en verpakkingsmateriaal bij klanten en deze gescheiden aanbieden bij de afvalverwerker.


We zijn in het bezit van het Smart Solar Shading-certificaat, de belangrijkste certificering op het gebied van zonwering en dé expert op het gebied van innovatieve technologieën en smart zonwering door de zonwering automatisch aan te passen aan de weersomstandigheden en de lichtinval, wat de energie-efficiëntie nog verder kan verbeteren.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Of kom langs!

Bezoek ons:
Zomerweg 155
7532 RB Enschede

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

13.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
10.00 – 16.00
Gesloten
Meer informatie?

Neemt direct contact op via ons contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je reactie op jouw aanvraag