Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

ZonEx Zoemt

ZonEx zoemt, ons duurzaamheidsproject

ZonEx zoemt… Een project dat we in 2018 zijn gestart om ons sterk te maken voor het behoud van biodiversiteit. Met ZonEx willen we ons steentje bijdragen aan het behoud van bijen en insecten in de natuur, zodat ze hun nuttige werk kunnen blijven doen. We geven zakjes bloemenzaad weg aan onze klanten en zorgen ervoor dat onze producten bijdragen aan een insectenvriendelijke omgeving.

Gesponsorde bijenkast bij Medisch Spectrum Twente

Onze acties

De meest bekende ZonEx Zoemt actie is onze zakjes bloemenzaad. Ieder het voorjaar delen wij zakjes bloemenzaad uit aan alle bezoekers van ons bedrijf. Dit speciaal samengestelde mengsel trekt vooral bijen en vlinders aan. Daarnaast doen we ieder jaar met team ZonEx mee aan de jaarlijkse bijentelling en tuinvogeltelling om als team een bijdrage te leveren.

Tijdens warme zomers delen we ook regelmatig drinkschaaltjes voor insecten uit, zoals de kleurrijke schaaltjes in de vorm van zonnebloemen, margrieten en klaprozen.

ZonEx Zoemt moedigt ook het gebruik van horren aan om insecten buiten te houden. Op deze manier kunnen de insecten hun belangrijke taken blijven uitvoeren, zonder dat er behoefte is aan insecticiden en andere bestrijdingsmiddelen.

Tijdens ons jubileum hebben we onze klanten en relaties gevraagd om in plaats van cadeaus een donatie te doen aan de bijenvereniging Enschede. Daarnaast sponsoren wij regelmatig de NBV met projecten zoals de bijenkast bij het MST.

We ondersteunen de bijenvereniging door middel van posts op onze sociale media en website, in de hoop dat we zo hun bekendheid vergroten. Kijk maar eens op https://enschede.bijenhouders.nl/

Bij ZonEx zoemen we, omdat we ons willen inzetten voor een betere wereld. Doe mee en help de bijen en de natuur!

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Of kom langs!

Bezoek ons:
Zomerweg 155
7532 RB Enschede

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

13.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
10.00 – 16.00
Gesloten
Meer informatie?

Neemt direct contact op via ons contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je reactie op jouw aanvraag