Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Screens

Screens geven goed zicht naar buiten en filteren tot 87% van het zonlicht.

U zult screens misschien herkennen van grote projecten, kantoorgebouwen of ziekenhuizen. Maar momenteel zien we dit type zonwering steeds vaker terug in de particuliere sector. Een screen is een zonnescherm dat strak langs uw raam naar boven en beneden beweegt voor een mooie moderne uitstraling.

Inhoud

Impressie van onze
Screens

Screens in huis

Screens zijn uitermate geschikt wanneer je weinig onderhoud wenst maar toch een uitstekende lichtregulering en strakke uitstraling wilt behouden. Screens worden bevestigd aan de buitenkant van jouw huis, hierdoor blijft jouw binnentemperatuur de hele dag heerlijk koel. Het perfecte zonweringssysteem dus. Het doek van een zonnescreen reflecteert zonnestralen, is vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Screens zijn echter niet compleet verduisterend zoals een rolluik, het is dus niet donker in jouw huis. Een bijkomend voordeel van screendoeken is dat je wel naar buiten kunt kijken, maar dat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. Naast zonwering profiteer je dus ook van een stukje extra privacy.

ZonEx Screens Enschede
ZonEx Screens Enschede

Standaard screen

Het standaard screen is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard screen bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. Tussen de geleiders en het doek is een kleine ruimte hierdoor zijn de standaard screens minder windvast dan ZIPscreen (screen met ritssluiting). Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.

Ritsscreen

Het ritsscreen (screen met ritssluiting) is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen. Het grote verschil met standaard screens: De stof van een ritsscreen wordt over de volledige hoogte door een ritssysteem in de geleiding gevoerd. Hierdoor is het ritsscreen extreem windvast en zijn grote maten geen probleem. Uniek is de ruimte achter de kast waar langs de warmte kan ontsnappen. Dit geeft een verschil van minimaal 3 graden met een screen die deze mogelijkheid niet heeft. In de kleine kasten past doek voor een ritsscreen tot wel 6 meter hoog of 6 meter breed (tot maximaal 18m²). Daarbij komt dat de onderlijst volledig in de kast zal verdwijnen.

Ventilerende Screens

Door windvaste screens te combineren met akoestische ventilatieroosters bieden wij je een totaaloplossing voor een aangenaam binnenklimaat. Terwijl de screens het felle zonlicht buitenhouden en de overmatige warmte weren laat dit product ook op een gecontroleerde manier verse lucht binnen, voor een optimale zomernachtventilatie zodat het binnenklimaat altijd optimaal is.

Isolatie Screens

Door de screens in de zomer overdag dicht te houden houd je het meeste zonlicht tegen en blijft het koel. In de winter kun je de screens ook laten zakken om de kou buiten te houden.

ZonEx Screens Enschede

Screens voor veranda of overkapping

De laatste jaren zien wij een toename van aanvragen voor screens tbv een overkapping of veranda. Ook wel verandascreen genoemd. Dit is een zonwerend en privacy biedend systeem dat meestal aan de buitenkant van de veranda wordt geïnstalleerd. Het bestaat uit een strak gespannen doek dat verticaal naar beneden kan worden gerold en dat beschermt tegen direct zonlicht zodat je heerlijk onder je overkapping kunt zitten.

Isoleren met screens

Zonwering isoleert. Screens aan de buitenzijde van je woning zullen je helpen om de de warmte buiten te houden in de zomer en houden je huis op een natuurlijke manier koel. En in de winter zal het de warmte binnen houden, waardoor het energieverlies via ramen minder is. Zonwering is nodig om een woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier energieneutraal te maken.

Bedieningsopties

Screens kunnen op verschillende manieren bediend worden, zoals met de hand of met elektrische bediening. Met elektrische bediening kun je de screens besturen met een afstandsbediening of via een app op je telefoon als je het Somfy Smart Home systeem hebt. Je kunt er ook voor kiezen om je screens uit te rusten met een zon- en/of windautomaat. Met zo’n automaat gaat de zonwering automatisch omlaag als het zonnig is en gaat hij automatisch omhoog bij een stevige wind. Dit zorgt voor extra gemak en bescherming, zonder dat je er constant aan hoeft te denken.

Bouwkundig advies en op maat gemaakt

Iedere woning is uniek. Om ervoor te zorgen dat jouw screens perfect passen meten we de zonwering gratis bij je in. Tijdens het inmeten bekijken we direct de bouwkundige situatie ter plaatse en bespreken we met jou de mooiste manier om je zonwering op te hangen. Maar ook de beste manier om de screens te gaan monteren is een belangrijke reden om bij je langs te komen. Hoe gaan we de zonwering bevestigen op de muur of op het kozijn?

Hoeveel kosten screens?

Is dit precies wat je zoekt, dan wil je natuurlijk graag meer weten. Dit vraag je eenvoudig aan door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vergeet niet om de afmetingen te vermelden. Of bel ons op 053 461 1128 onze medewerkers staan je graag te woord. Je bent ook van harte welkom in onze showroom voor een persoonlijk advies. Onze showroom is zonder afspraak geopend. Je vindt ons aan de Zomerweg 155 in Enschede.

Persoonlijk advies?

Video over Screens

Veelgestelde vragen
over Screens

De mate waarin de temperatuur in huis afneemt door het gebruik van screens hangt af van verschillende factoren, zoals de intensiteit van de zonnestraling, de isolatie van het huis en de kwaliteit van de screens zelf. Over het algemeen kunnen screens helpen om de warmte van de zonnestraling te verminderen, waardoor het binnen koeler blijft.

Vast staat dat screens leiden tot een merkbare afkoeling en vooral gunstig zijn tijdens warme zomerdagen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze cijfers afhankelijk zijn van verschillende variabelen en dat de daadwerkelijke temperatuurdaling kan variëren. De beste manier om de impact van screens op de temperatuur in huis te bepalen, is door de screens te koppelen aan een smart home systeem voorzien van zon- wind en regensensor. Het systeem kan de screens bij hogere temperaturen dan onmiddelijk laten zakken.

Bij daglicht kun je met een screen altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Bij donkere doeken heb je een beter zicht dan bij lichte. ’s Avonds verandert dit effect. Doe je het licht aan? Dan kijk je van buiten juist weer beter naar binnen. Er zijn verschillende percentage’s openheidsfactor bij screendoeken verkrijgbaar.

ZonEx Screen Brustor

Referenties

waar we trots op zijn
Mark
Klant ZonEx
Lees verder
Een zeer prettige ervaring met dit bedrijf. Nadat ik in de showroom mijn type screens had uitgezocht, kwamen ze al snel daarna alles bij mij thuis inmeten. Ook de monteurs die de screens kwamen plaatsen kwamen netjes en sociaal over en ze leverden netjes werk af.
Klaas-Jan Huizen
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben dit voor 2 jaar terug rolluiken laten plaatsen en dit jaar verduistering gordijnen laten monteren in de keuken en woonkamer en zijn zeer tevreden over het gewenste resultaat. Goede service. Ik zou zo weer bij dit bedrijf iets aanschaffen en laten monteren.
Rick
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben elektrische rolluiken van ZonEx merk. Ze gaan in de ochtend automatisch open op ingestelde tijd en als de zon onder gaat gaan ze weer dicht. En natuurlijk als ik overdag (of in de zomer als het warm is) last heb van zon op mijn scherm dan druk ik gewoon even op het knopje van de afstandsbediening. Ik zou het iedereen aanraden!
Alissa Geerdink
Klant ZonEx
Lees verder
Rolluik werkte niet meer in ons nieuwe huis. Gemaild wat het koste. Reparatie van 1 rolluik is natuurlijk in verhouding best prijzig, maar omdat we de staat van de rest van de rolluiken ook niet wisten kreeg ik daarnaast voorstel van ZonEx om onderhoud te doen zodat we weer een tijd door kunnen. De monteurs hebben ons ook tips gegeven om geen nieuwe schade te krijgen bij het naar beneden laten vallen van de rolluiken.
Vorige
Volgende
ZonEx Screen Brustor
Benieuwd naar onze Screens?
Vraag een gratis offerte aan
Betreft product: Screens
Jouw aanvraag gaat direct naar onze Screens expert
4.8/5 - (43 stemmen)

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!