Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Markiezen

Markiezen zijn een uitstekende keuze voor zonwering vanwege hun functionaliteit en esthetiek. Ze bieden optimale bescherming tegen zonlicht, regen en wind. Daarnaast voegen markiezen een klassieke en elegante uitstraling toe aan elk gebouw. Kies voor markiezen als je stijlvolle en effectieve zonwering wilt.

Voor hoogwaardige markiezen, 100% maatwerk en verschillende uitvoeringen, ben je bij ZonEx Enschede aan het juiste adres. Er zijn verschillende modellen markiezen en uitvoeringen beschikbaar. We leveren zowel houten als aluminium markiezen die dankzij hun klassieke vormgeving niet te onderscheiden zijn van hout. Je kunt deze en ons andere assortiment markiezen bekijken in onze showroom. We bieden maatwerk markiezen tegen een scherpe prijs, met uitstekende kwaliteit en indien gewenst met volledige montage. Alle markiezen worden ambachtelijk vervaardigd met moderne materialen en kunnen elektrisch of handmatig bediend worden.

Inhoud

Modellen markiezen

Klassieke markiezen

Het meest bekende model onder de markiezen is het klassieke model. De uitvalhoogte staat gelijk aan de werkhoogte en is uitvoerbaar in hout, aluminium en aluminum met houtnerfstructuur.

Pet markiezen

Door de uitslagvorm noemen we dit model een Pet-markies. De uitvalhoogte is hoger dan bij het klassieke model waardoor er een beter doorloop mogelijk is. Plaats deze bijvoorbeeld boven (terras)deuren. Tevens goed toe te passen wanneer je meer doorkijk wenst uit het raam dan bij een klassiek model markies.

Energiebesparende markiezen

Markiezen zijn vergeleken met een uitvalscherm effectiever in het tegenhouden van zonlicht omdat niet alleen de voorzijde maar ook de zijkanten bekleed zijn met doek. Markiezen helpen de warmte buiten te houden in de zomer en zo hou je je huis op een natuurlijke manier koel. En in de winter zal het de warmte binnen houden, waardoor het energieverlies via ramen minder is. Zonwering is nodig om een woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier energieneutraal te maken.

Zonex Markiezen Enschede

Bij ZonEx gebruiken we enkel hout van hoge kwaliteit en weerbestendig aluminium voor al onze frames. Standaard voeren wij uit in eersteklas foutloos hout, gevingerlast, rond geschaaft met vier ronde kanten en gelamineerd. De kap en zijschotten voeren wij uit in Merantihout met KOMO en GIP-certificaat (ISO 9002).

We bieden de mogelijkheid om een volledig houten of volledig aluminium markies te creëren, of een combinatie van beide materialen. Bij ons kun je bijvoorbeeld een aluminium bovenkap eenvoudig combineren met houten zijschotten.

Bedieningsopties

Markiezen kunnen op verschillende manieren bediend worden, zoals met de hand of met elektrische bediening. Met elektrische bediening kun je de markies besturen met een afstandsbediening of via een app op je telefoon als je het Somfy Smart Home systeem hebt. Je kunt er ook voor kiezen om je markies uit te rusten met een zon- en/of windautomaat. Met zo’n automaat gaat de markies automatisch omlaag als het zonnig is en gaat hij automatisch omhoog bij een stevige wind. Dit zorgt voor extra gemak en bescherming, zonder dat je er constant aan hoeft te denken.

Bouwkundig advies en op maat gemaakt

Iedere woning is uniek. Om ervoor te zorgen dat jouw markies perfect past meten we de zonwering gratis bij je in. Tijdens het inmeten bekijken we direct de bouwkundige situatie ter plaatse en bespreken we met jou de mooiste manier om je zonwering op te hangen. Maar ook de beste manier om de markies te gaan monteren is een belangrijke reden om bij je langs te komen. Hoe gaan we de markiezen bevestigen en hoe is de constructie van de woning? Kunnen de muren de markiezen wel dragen?

Hoeveel kosten markiezen?

Is dit precies wat je zoekt, dan wil je natuurlijk graag meer weten. Dit vraag je eenvoudig aan door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vergeet niet om de afmetingen van de ramen te vermelden. Of bel ons op 053 461 1128 onze medewerkers staan je graag te woord. Je bent ook van harte welkom in onze showroom voor een persoonlijk advies en om een kijkje te nemen tussen onze uitgebreide en unieke collectie zonweringsdoeken. Onze showroom is zonder afspraak geopend. Je vindt ons aan de Zomerweg 155 in Enschede.

Onze gratis Markiezen brochure
Betreft brochure: Markiezen
advies buitenleven
Persoonlijk advies?

Video over Markiezen

Veelgestelde vragen
over Markiezen

Een markies is een traditionele vorm van zonwering die bestaat uit een frame met een overspanning van textiel of metaal. Het frame is gemonteerd boven een raam, deur of ander oppervlak dat bescherming nodig heeft tegen zonlicht en neerslag.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor markiezen:

Bescherming tegen de zon: Markiezen bieden uitstekende bescherming tegen de zon en verminderen de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt. Dit kan helpen om uw huis koeler te houden en uw energierekening te verlagen.

Stijlvolle uitstraling: Markiezen hebben een klassieke uitstraling en voegen een vleugje elegantie toe aan uw huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u een markies kunt kiezen die past bij de stijl van uw huis.

Duurzaamheid: Markiezen zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Dit betekent dat u niet vaak hoeft te investeren in nieuwe markiezen.

Privacy: Markiezen bieden ook privacy, omdat ze het zicht van buitenaf beperken. Dit kan vooral handig zijn als u op een drukke straat woont of als u zich gewoon meer op uw gemak voelt met wat extra privacy.

ZonEx Markies zwart Tibelly doek

Referenties

waar we trots op zijn
Mark
Klant ZonEx
Lees verder
Een zeer prettige ervaring met dit bedrijf. Nadat ik in de showroom mijn type screens had uitgezocht, kwamen ze al snel daarna alles bij mij thuis inmeten. Ook de monteurs die de screens kwamen plaatsen kwamen netjes en sociaal over en ze leverden netjes werk af.
Klaas-Jan Huizen
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben dit voor 2 jaar terug rolluiken laten plaatsen en dit jaar verduistering gordijnen laten monteren in de keuken en woonkamer en zijn zeer tevreden over het gewenste resultaat. Goede service. Ik zou zo weer bij dit bedrijf iets aanschaffen en laten monteren.
Rick
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben elektrische rolluiken van ZonEx merk. Ze gaan in de ochtend automatisch open op ingestelde tijd en als de zon onder gaat gaan ze weer dicht. En natuurlijk als ik overdag (of in de zomer als het warm is) last heb van zon op mijn scherm dan druk ik gewoon even op het knopje van de afstandsbediening. Ik zou het iedereen aanraden!
Alissa Geerdink
Klant ZonEx
Lees verder
Rolluik werkte niet meer in ons nieuwe huis. Gemaild wat het koste. Reparatie van 1 rolluik is natuurlijk in verhouding best prijzig, maar omdat we de staat van de rest van de rolluiken ook niet wisten kreeg ik daarnaast voorstel van ZonEx om onderhoud te doen zodat we weer een tijd door kunnen. De monteurs hebben ons ook tips gegeven om geen nieuwe schade te krijgen bij het naar beneden laten vallen van de rolluiken.
Previous
Volgende
ZonEx Markies zwart Tibelly doek
Benieuwd naar onze Markiezen?
Vraag een gratis offerte aan
Betreft product: Markiezen
Jouw aanvraag gaat direct naar onze Markiezen expert
4.7/5 - (11 stemmen)

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!