Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bijzondere raampartijen

Voor elk raam een passende oplossing! Heb jij lastige, grote of afwijkende raampartijen in je huis, en geen idee welk product toe te passen? ZonEx biedt de oplossing op het gebied van raamdecoratie voor ieder raamtype geheel op maat gemaakt. Wij streven ernaar om iedereen een uitgebreide keuze te bieden welke niet alleen past bij je ramen, maar ook in je woonstijl.

Grote raampartijen

Bij het kiezen voor zonwering & raamdecoratie voor grote ramen en deuren moet je rekening te houden met vooral twee bepalende eigenschappen. Je kiest raambekleding om je privacy en om zonlicht tegen te houden. Maar een groot raam kan ook als functie hebben om licht in je woning te brengen en deze functie wil je niet verliezen.

Bijzondere raampartijen Zonex

De volgende zonweringen en raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen

Ramen tot 400cm breed kunnen worden voorzien van XL Rolgordijnen. Is je raam breder dan 400cm? Dan bestaat er de optie om de XL Rolgordijnen te verbinden. De XL Rolgordijnen zijn naar wens te personaliseren en je kunt kiezen uit transparante, semi-transparantie of verduisterende stof. Ondanks de afmeting van het rolgordijn is deze licht te bedienen door middel van diverse innovatieve bedieningssystemen.

Bijzondere raampartijen Zonex

Tot 450cm breed en 500cm hoog kun je kiezen voor een XL vouwgordijn. Kies uit een ruim assortiment stoffen van lichtdoorlatend tot verduisterend. Gemotoriseerd te bedienen maar ook licht bedienbaar met innovatieve bedieningssystemen. Het voordeel van een vouwgordijn is bovendien dat je deze simpel kunt uitnemen en volgens de wasvoorschriften kunt reinigen.

Bijzondere raampartijen Zonex

Wilt je lichtinval verliezen, maar toch de oplossing hebben om grote ramen te verduisteren? Dan zijn gordijnen wellicht een optie. Gordijnen geven warmte aan een interieur en werkend tevens isolerend én geluiddempend. Onze gordijnstoffen zijn onder andere te confectioneren tot vouwgordijnen om eenheid in het interieur te bewaren. Je kunt kiezen uit diverse manieren waarop een gordijn wordt geconfectioneerd. De plooi is bepalend voor hoe een gordijn valt maar ook de lichtdoorlatendheid.

Afwijkende raamvormen

Speciale ramen verdienen speciaal maatwerk zonwering of raamdecoratie. Wij bieden voor speciale raampartijen gepaste oplossingen. Bekijk onze adviezen en voel je vrij om langs te komen in de showroom voor advies op maat.

Bijzondere raampartijen Zonex
Bijzondere raampartijen Zonex

Loopt je raam schuin op of af? Dan wordt de verticale jaloezie zo gemonteerd dat deze zich aan de hoogste zijde bevind. Naast de ‘basic’ kunststof lamel kun je ook kiezen uit eigentijdse textiele lamellen, moderne aluminium lamellen of wat dacht u van gecertificeerde Greenscreen stoffen. Een milieubewuste keuze.

Draai-kiep ramen

We zien ze steeds meer en meer, draai-kiepramen. Maar wat zijn nu de beste oplossingen in raamdecoratie voor dit raam, zonder dat u de functie verliest van het raam?

Bijzondere raampartijen Zonex
Bijzondere raampartijen Zonex

Rolgordijnen zijn door ons te voorzien van zijgeleiding. Dit voorkomt dat het product heen en weer slingert wanneer je het draai-kiepraam wilt openen of sluiten. Met klemsteunen is het zelfs mogelijk de rolgordijnen in je draai-kiepraam te bevestigen zonder boren of schroeven! We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen hoeveel keuze je hebt in stoffen en bedieningsmogelijkheden met rolgordijnen.

Bijzondere raampartijen Zonex

Aluminium jaloezieën zijn te bevestigen aan een draai-kiepraam door middel van een innovatief systeem welke de onderlijst vastzet met een fixeerpen. Een doeltreffende en budget-vriendelijke oplossing!

Bijzondere raampartijen Zonex

Wil je graag een plissé of dupligordijnen voor je raam, maar denk je dat dit niet mogelijk is bij een draai-kiepraam? Zoek niet verder! Met het ingespannen model of een glasprofiel geniet je van alle kwaliteiten van een plissé of dupligordijn! Heb je liever het systeem waarbij u het Plissé of Dupligordijn van onderaf en van bovenaf kunt openen? Dit is ook gewoon mogelijk bij draai-kiepramen…

Bijzondere raampartijen Zonex

Serre of lichtstraat

Bij een serre of lichtstraat is er vaak een beperkte montageruimte. Daarom is het van belang de situatie vakkundig te laten beoordelen op locatie. Wij begrijpen dat het natuurlijk prettig is je eerst te oriënteren op de mogelijkheden en de prijzen daarvoor ben je van harte welkom in onze showroom.

De ranke uitvoering van de plissés maakt het een uitstekende zonwering voor een serre of lichtkoepel. De profielen van het plisségordijn hebben niet veel montageruimte nodig.

Het bedienen van een serre plissé kan vaak lastig zijn in verband met de hoogte. Daarom is deze uitvoerbaar met elektrische bediening voor optimaal comfort. De serre plissé collectie bezit diverse stoffen die isoleren. Zo houd je het koel in de zomer en de warmte binnen in de winter.

Deuren

Omdat een deur zijn functie moet behouden is het vaak lastig om de juiste raamdecoratie te vinden. De beste keuze voor je deur is een vorm van raamdecoratie met spandraden of montage op het glas om geklapper te voorkomen.

Bijzondere raampartijen Zonex
Bijzondere raampartijen Zonex

Speciaal voor draai- en kiepramen en deuren is er de mogelijkheid tot glasmontage. Een smalle geleider wordt op je raam geplakt. De raamdecoratie wordt als het ware gespannen tegen het glas voor een optimaal resultaat. Je kunt de raamdecoratie op elke gewenste hoogte positioneren en de mate van daglicht inval reguleren.

Bijzondere raampartijen Zonex

Je kunt o.a. horizontale jaloezieën, plissé- & dupligordijnen, rol- & vouwgordijnen laten uitvoeren met spandraden. Zeer belangrijk is je deur op locatie te laten bekijken door een vakkundige adviseur i.v.m. montageopties en evt. lamelbreedtes.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Of kom langs!

Bezoek ons:
Zomerweg 155
7532 RB Enschede

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

13.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
10.00 – 16.00
Gesloten
Meer informatie?

Neemt direct contact op via ons contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je reactie op jouw aanvraag