Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitvalschermen

Als je op zoek bent naar een manier om lage zonnestralen buiten te houden, dan is een uitvalscherm (ook wel zonnescherm genoemd) precies wat je nodig hebt. Het is een uiterst geschikt scherm, zelfs bij sterke windkracht.

Het doek van een uitvalscherm rolt op in een cassette, waardoor het doek optimaal beschermd wordt. Dankzij de verschillende montagemogelijkheden kan een uitvalscherm vrijwel overal geplaatst worden. Uitvalschermen zijn al jarenlang dé betrouwbare keuze voor zonwering!

Inhoud

Impressie van onze
Uitvalschermen

Isolerende functie van een uitvalscherm

Zonwering is belangrijk voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Niet alleen om het zonlicht te weren in de zomer, juist in de winter is zonwering erg effectief. Veel van de warmte die wordt opgewekt in een huis gaat verloren via ramen. Zonwering kan helpen bij dit energieverlies door comfort te bieden, de temperatuur te reguleren en de energierekening te verlagen. De exacte besparingen zijn afhankelijk van het type zonwering, het seizoen, het klimaat en hoe de zonwering wordt gebruikt.

Modellen uitvalschermen

Uitvalschermen kunnen worden uitgevoerd met een vierkante- ronde, afgeschuinde kap. Volledig geëxtrudeerd aluminium, enkel- of tweedelige kast behoort ook tot de mogelijkheden. Alle in het zicht komende aluminium onderdelen zijn naast de standaard RAL-kleuren leverbaar in in principe elke gewenste RAL-kleur tegen meerprijs. Qua uitstraling is het doek misschien wel het belangrijkste deel. U hebt keuze uit uni, streep of dessin acryldoek uit de ZonEx collectie, naadloos verwerkt. Tevens bieden we keuze uit de marktleiders van zonweringdoek: Dickson, Swela, Sunvas, Weinor en Brustor.Bekijk alle soorten en kleuren doeken in onze online zonweringsdoekcatalogus.

Zonex uitvalschermen Enschede
Zonex uitvalschermen Enschede

Bedieningsopties uitvalschermen

Uitvalschermen kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Koppel het uitvalscherm aan een afstandsbediening of bedien de zonwering middels een app met het Somfy Smart Home systeem. Tevens zijn alle uitvalschermen optioneel te voorzien van een zon- en/of een windautomaat. Een zon-/windautomaat zorgt ervoor dat het uitvalscherm bij zon naar beneden gaat en na de eerste windstoot vanzelf naar boven gaat.

Isolatie

Uitvalschermen isoleren, ze helpen de warmte buiten te houden in de zomer en houden je huis op een natuurlijke manier koel. En in de winter zal het de warmte binnen houden, waardoor het energieverlies via ramen minder is. Zonwering is nodig om een woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier energieneutraal te maken.

Bedieningsopties

Uitvalschermen kunnen op verschillende manieren bediend worden, zoals met de hand of met elektrische bediening. Met elektrische bediening kun je de zonneschermen aansturen met een afstandsbediening of via een app op je telefoon als je het Somfy Smart Home systeem hebt. Je kunt er ook voor kiezen om je uitvalschermen uit te rusten met een zon- en/of windautomaat. Met zo’n automaat gaat het zonnescherm automatisch omlaag als het zonnig is en gaat hij automatisch omhoog bij een stevige wind. Dit zorgt voor extra gemak en bescherming, zonder dat je er constant aan hoeft te denken.

Bouwkundig advies en op maat gemaakt

Iedere woning is uniek. Om ervoor te zorgen dat jouw uitvalscherm perfect past meten we je zonnescherm gratis bij je in. Tijdens het inmeten bekijken we direct de bouwkundige situatie ter plaatse en bespreken we met jou de mooiste manier om je zonwering op te hangen. Maar ook de beste manier om de zonwering te gaan monteren is een belangrijke reden om bij je langs te komen. Hoe gaan we de zonwering bevestigen en hoe is de constructie van de woning? Kan de muur het uitvalscherm wel dragen?

Hoeveel kost een uitvalscherm?

Is dit precies wat je zoekt, dan wil je natuurlijk graag meer weten. Dit vraag je eenvoudig aan door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vergeet niet om de afmetingen te vermelden. Of bel ons op 053 461 1128 onze medewerkers staan je graag te woord. Je bent ook van harte welkom in onze showroom voor een persoonlijk advies en om een kijkje te nemen tussen onze uitgebreide en unieke collectie zonweringsdoeken. Onze showroom is zonder afspraak geopend. Je vindt ons aan de Zomerweg 155 in Enschede.

ZonEx Somfy zonwering
Onze gratis Uitvalschermen brochure
Betreft brochure: Uitvalschermen
advies buitenleven
Persoonlijk advies?

Video over Uitvalschermen

Veelgestelde vragen
over Uitvalschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel van een gebouw wordt bevestigd en een horizontale uitval heeft. Het scherm wordt ondersteund door knikarmen die uitklappen en het doek strak houden. Een knikarmscherm is ideaal voor terrassen en balkons omdat het geen verticale steunen heeft en dus geen ruimte in beslag neemt.

Een uitvalscherm is ook een zonnescherm dat aan de gevel van een gebouw wordt bevestigd, maar heeft een verticale uitval. Het scherm wordt ondersteund door armen die naar beneden uitklappen en het doek strak houden. Een uitvalscherm is ideaal voor ramen en deuren omdat het de zonnestralen blokkeert en tegelijkertijd de privacy behoudt.

Beide kunnen eventueel ook gemonteerd worden middels een plafondsteun, bijvoorbeeld bij een appartementencomplex.

Het belangrijkste verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm is dus de richting van de uitval. Een knikarmscherm heeft een horizontale uitval en is ideaal voor terrassen en balkons, terwijl een uitvalscherm een verticale uitval heeft en ideaal is voor ramen en deuren.

Een uitvalscherm bestaat uit een metalen frame dat aan de bovenkant van een raam of deur wordt bevestigd. Aan dit frame is een doek bevestigd dat naar beneden kan worden uitgerold om schaduw te bieden en de zon te blokkeren. Het doek wordt op zijn plaats gehouden door twee armen die aan de bovenkant van het frame zijn bevestigd en aan de onderkant van het doek zijn bevestigd. Deze armen kunnen worden uitgeklapt om het doek naar beneden te laten zakken en kunnen worden ingeklapt om het doek omhoog te brengen. Het uitvalscherm kan handmatig worden bediend met een slinger, maar in deze tijd is het gangbaar dat het uitvalscherm elektrische bediening heeft.

ZonEx uitvalscherm

Referenties

waar we trots op zijn
Mark
Klant ZonEx
Lees verder
Een zeer prettige ervaring met dit bedrijf. Nadat ik in de showroom mijn type screens had uitgezocht, kwamen ze al snel daarna alles bij mij thuis inmeten. Ook de monteurs die de screens kwamen plaatsen kwamen netjes en sociaal over en ze leverden netjes werk af.
Klaas-Jan Huizen
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben dit voor 2 jaar terug rolluiken laten plaatsen en dit jaar verduistering gordijnen laten monteren in de keuken en woonkamer en zijn zeer tevreden over het gewenste resultaat. Goede service. Ik zou zo weer bij dit bedrijf iets aanschaffen en laten monteren.
Rick
Klant ZonEx
Lees verder
Wij hebben elektrische rolluiken van ZonEx merk. Ze gaan in de ochtend automatisch open op ingestelde tijd en als de zon onder gaat gaan ze weer dicht. En natuurlijk als ik overdag (of in de zomer als het warm is) last heb van zon op mijn scherm dan druk ik gewoon even op het knopje van de afstandsbediening. Ik zou het iedereen aanraden!
Alissa Geerdink
Klant ZonEx
Lees verder
Rolluik werkte niet meer in ons nieuwe huis. Gemaild wat het koste. Reparatie van 1 rolluik is natuurlijk in verhouding best prijzig, maar omdat we de staat van de rest van de rolluiken ook niet wisten kreeg ik daarnaast voorstel van ZonEx om onderhoud te doen zodat we weer een tijd door kunnen. De monteurs hebben ons ook tips gegeven om geen nieuwe schade te krijgen bij het naar beneden laten vallen van de rolluiken.
Vorige
Volgende
ZonEx uitvalscherm
Benieuwd naar onze Uitvalschermen?
Vraag een gratis offerte aan
Betreft product: Uitvalschermen
Jouw aanvraag gaat direct naar onze Uitvalschermen expert
4.7/5 - (4 stemmen)

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!

Prijscalculator

Waarom?
met uw postcode kunnen we de afleverkosten berekenen. 😄
Bijna klaar...
Met uw telefoonnummer kunnen we meedenken met de beste prijs!