Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energiebesparende zonwering

ZonEx Energiebesparende zonwering

Binnen- en buitenzonwering koop je vaak om de zon te weren en steeds vaker om sfeer te creëren. Maar wist je dat zonwering of raamdecoratie op nummer 1 staat als extra isolatie; warmte binnenhouden in de winter en buiten in de zomer?

Ramen zijn zwakke punten in het huis en hebben dan ook directe uitwerking op de stookkosten. Als hier de juiste zonwering wordt toegepast betekent dat dus minder snel de verwarming aan in de winter, en een koeler huis in de zomer!

Hieronder de meest isolerende zonweringen voor binnen en buiten op een rij. Wil je meer weten over een specifiek product? Neem gerust contact op!

Rolluiken

Rolluiken Zonex

Naast inbraak- & geluidswerend zijn rolluiken dé topper onder isolerende buitenzonwering.

Dankzij de warmte-isolatie van rolluiken vermijd je koud binnen in de winter, en warmte in de zomer. Vooral ‘s nachts is het prettig om de warmte binnen te houden en extra stoken te vermijden. In de wintermaanden rolluiken juist toepassen kan een besparing van 10% op uw jaarlijkse stookkosten opleveren!

Alle rolluiken van ZonEx worden vervaardigd uit 100% aluminium. Zo garanderen wij een hogere kwaliteit en langere levensduur t.o.v. kunststof rolluiken. Fijn te weten, je bent verzekerd van een product wat jaren meegaat!

Meer over rolluiken…

Screens

Screens Zonex

Screens zijn een goede keuze om 89% van de zon te weren.

De keuze voor screens is vaak het geval wanneer je wel licht inval wilt behouden maar fel zonlicht wilt mijden. Je kunt ongehinderd naar buiten kijken. Met screens bespaar je flink op koelkosten in je woning (Denk aan airconditioning e.d.)

TNO Onderzoek wees uit dat kantoren tot 29% op de koelkosten kunnen besparen en woningen tot 12% met screens. Screens reflecteren tot wel 88% (!) van de warmte en het zonlicht. Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor een zeer aangename temperatuur in je woning tijdens hete zomerdagen.

Meer over screens…

Duette

Duette Zonex

De Dupligordijnen staan bekend als de hoogst isolerende binnenzonwering / raamdecoratie.

Door de honingraatstructuur ontstaan er ‘luchttunnels’. Door de stilstaande lucht krijgt het dupligordijn een functie als isolatiedeken. Het dupligordijn biedt dus een unieke combinatie; sfeer brengen in je interieur én energie besparen!

Het dupligordijn valt in de hoogste categorie van energiebesparende raamdecoratie en bezit daarom label AAA in de energiebesparingsladder.

Meer over Dupligordijnen…

Binnenzonwering

Binnenzonwering Zonex

Binnenzonweringen hebben natuurlijk ook een zonwerende functie.

Al loopt de besparing niet zo hoog op als bij dupligordijnen, toch zijn andere binnenzonweringen zoals rolgordijnen of vouwgordijnen ook zeker de moeite waard. Ze zorgen ervoor dat de zon geen kans heeft om de ruimte te verwarmen. Zeker in combinatie met gordijnen (dubbele laag isolatie) zorgt dit ervoor dat je woning in de zomer heerlijk koel blijft en dat je in de winter de warmte op koude avonden binnen houd.

Meer over binnenzonweringen…

Meer over gordijnen…

Knik- & Uitvalschermen

Knik- & Uitvalschermen Zonex

Knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen zijn te bekleden met een scala aan zonweringsdoeken.

Er zijn diverse soorten zonweringsdoeken beschikbaar met elke diverse eigenschappen. Denk aan waterafstotend, brandwerend of UV Werend.

Door hier rekening mee te houden bij de aanschaf kan er zonweringsdoek worden geadviseerd met een verhoogde UV werende waarde. Dit doek filtert tussen 90 en 99% van de uv-straling en houdt warmte buiten de deur terwijl het een prettige schaduwplek biedt op je terras.

Meer over buitenzonweringen…

ECO Zonwering

HR Zonwering Zonex

Door uw zonwering automatisch te regelen bespaar je tot 29% op de energiekosten.

Automatisch regelen houdt in dat er een zon/wind automaat wordt geplaatst bij je zonwering. Wanneer de zon schijnt, zakt de zonwering, en wanneer deze onder gaat, zal je zonwering omhoog gaan.

Meer over ECO zonwering…

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Of kom langs!

Bezoek ons:
Zomerweg 155
7532 RB Enschede

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

13.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
09.00 – 17.00
10.00 – 16.00
Gesloten
Meer informatie?

Neemt direct contact op via ons contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je reactie op jouw aanvraag