Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Isolerende raambekleding

Via de ramen van uw woning gaat veel warmte verloren. Heeft u al isolerende raambekleding?  Door het plaatsen van isolerende raambekleding en gordijnen kunt u jaarlijks veel energie en geld besparen. Bovendien geeft het een knusse sfeer in huis. Wanneer u uw ramen isoleert, houdt u de kou buiten en de warmte vast. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten omdat u minder hoeft te stoken om uw huis te verwarmen op koude dagen.

Extra isolerend

Alle raambekleding isoleert, maar dupligordijnen zijn zo ontworpen dat ze extra isoleren. De unieke honinggraatstructuur voorkomt onnodig warmteverlies. Ze vormen een luchtlaag voor uw ramen en zien er ook nog eens heel mooi uit!

Behaaglijker

Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen behaaglijker aan. En in je huis wil je het natuurlijk het liefst zo gezellig mogelijk maken. Waxinelichtje aan, fleece-plaid, en de gordijnen dicht. Want gordijnen geven een warme een behaaglijke sfeer en er is minder tocht. Mogelijk kan de verwarming daardoor een graadje lager staan. Dat kan op jaarbasis tot zo’n 6 procent op de verwarmingskosten schelen.

Ook in de zomer?

Als het warmte en energie vasthoudt in de winter, wordt je huis dan niet te warm op zonnige dagen? In tegenstelling! Dezelfde raambekleding die de warmte in de kamer houdt reflecteert ook de warmte van buitenaf als je het in de zomer dicht houdt. Neem als voorbeeld gordijnen, hou ze op een warme dag de hele dag gesloten en je huis blijft lekker koel.

Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Lees op deze site alles over isolerende raambekleding

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie