Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Warme gordijnstoffen

Er zijn verschillende warme en isolerende gordijnstoffen die niet alleen een decoratieve touch aan je interieur toevoegen, maar ook helpen bij het reguleren van de temperatuur in huis. Een populaire keuze is fluweel, met zijn zachte textuur en dikke vezels die een natuurlijke isolatie bieden. Fluwelen gordijnen houden de warmte vast en blokkeren koude tocht, waardoor ze ideaal zijn voor koudere seizoenen.

Een andere uitstekende optie is thermische gordijnstof. Deze stof is speciaal ontworpen met een isolerende voering die de warmte binnenhoudt en koude lucht buiten houdt. Thermische gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Bij het kiezen van warme isolerende gordijnstoffen is het belangrijk om rekening te houden met zowel functionaliteit als stijl, zodat je zowel comfort als een esthetisch aangename omgeving kunt creëren.

Hieronder hebben we per stof alles voor je op een rijtje gezet

Bouclé 
Bouclé gordijnstof zijn garens met grote of kleine lussen, deze lussen geven stoffen een rul of korrelig uiterlijk.

Chenille 
Chenille gordijnstof is een effectgaren wat voornamelijk in de inslag verwerkt wordt. In de inslagdraad zijn losse vezels/pooltjes verwerkt zodat een soort garenpool ontstaat. Dit geeft de stof een hoog aaibaarheidsgehalte en veloursachtig uiterlijk.

Epinglé 
Epinglé is een benaming van stoffen die zijn geweven op speciale roedenweefmachines, met niet doorgesneden lusjes. Hierdoor ontstaat een veloursachtig weefsel met jacquard motieven.

Jacquard 
Jacquardstoffen zijn een weefsel waarbij dessinering ontstaat, bijvoorbeeld ingeweven bloemen. Dat kan variëren van zeer eenvoudig tot erg ingewikkelde en rijke patronen.

Ribfluweel 
Rib of Ribfluweel gordijnen zijn een manchester stof in overlangse ribbels geweven en dan doorgesneden, inslag fluweel. Veelvuldig gebruikt voor werkkleding en confectie. Een smalle rib heet corduroy.

Velours 
Velours gordijnen zijn gemaakt van katoenen kettingfluweel gordijnstof met een poolrichting (vleug) waardoor verschil in kleurdiepte ontstaat. Normaliter wordt velours met de vleug omhoog verwerkt zodat de meest intensieve kleur in het zicht komt.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie