Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnedak ZonEx

Deze week zijn de werkzaamheden begonnen voor ons zonnedak-project! Bij de Coöperatie Enschede Energie kun je je vanaf nu inschrijven en stroom afnemen via het zonnedak ZonEx

Iedereen in onze omgeving kan profiteren van ons zonnedak zonder zelf zonnepanelen op het dak te plaatsen. De voorwaarde is dat je lid wordt van de coöperatie en in onze buurt woont (postcodes 7511, 7512, 7532, 7533, 7534, 7535, 7541 en 7542). Voldoe je hieraan dan ontvang je een aantrekkelijk voordeel op je energierekening: 4 cent korting per kWh. Dat is voor de meeste huishoudens meer dan € 100,- per jaar, en dat 15 jaar lang.

Ook is het mogelijk financieel te participeren met certificaten in dit project en zo te profiteren van een aantrekkelijke rente van 5%. Meer daarover onderaan deze pagina.

De opstalovereenkomst is getekend tussen ZonEx (Eric-Jaap en Belinda van Oenen links) en Enschede Energie (Ruud Mulder rechts): we kunnen van start!

Het zonnepaneelproject

Wij zijn erg blij met de start van dit project “je kunt wel altijd met je vinger wijzen naar iemand anders, maar voor een duurzame toekomst moet je zelf verantwoordelijkheid nemen”. Het collectieve zonnedak past dan ook precies binnen onze visie voor duurzaamheid.

Duurzaam ondernemerschap is één van de belangrijkste doelstellingen van ZonEx. Wij hebben een integrale visie op duurzaam ondernemen en draagt haar steentje bij aan de maatschappij op het gebied van milieu, direct en indirect. Hierin behouden we de balans tussen commercie en milieubewuste bedrijfsvoering. Dit betekent o.a. geen kinderarbeid, (her)gebruik van eerlijke producten, maar ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen.

Leuk weetje: met een juist toegepaste zonwering wordt de kracht van daglicht optimaal gebruikt, verlaag je verwarmingskosten, reduceer je koellasten en beperk je het gebruik van kunstlicht.

Door het aanleggen van een aantal zonnepanelen voor eigen verbruik bespaart ZonEx sterk in het elektriciteitsverbruik in haar pand. Het dak biedt voldoende ruimte om ook door de coöperatie een collectief zonnedak te organiseren. We installeren bij ZonEx 244 panelen die een gemiddelde jaaropbrengst hebben van 74.400 kWh. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 24 huishoudens. De eerste stroom afkomstig van deze 244 zonnepanelen wordt in november 2020 opgewekt.

 

Hoe kan ik profiteren als ik stroom afneem van dit project?

Op de Postcoderoos-pagina vind je meer informatie over hoe de regeling werkt. Het is mogelijk om je in te schrijven als stroomafnemer van dit collectieve zonnedak als je in het postcodegebied Enschede Zuidoost woont (postcodes: 7511, 7512, 7532, 7533, 7534, 7535, 7541 en 7542). Door deelname profiteer je op je energierekening met een voordeel van 4 cent per kWh wanneer je stroom afneemt van Enschede Energie | om. Besluit je bij een andere (je huidige) energieleverancier dan Enschede Energie | om te blijven, dan is dit voordeel niet 4 maar 3 cent per kWh vanwege extra administratiekosten.

Er is een aanmeldformulier online gezet, waarbij je de deelname kenbaar kunt maken. Zie hiervoor deze pagina en volg de instructies op. Na ontvangst van het formulier krijg je een bevestiging van de inschrijving opgestuurd. Vervolgens word je geïnformeerd over de voortgang van het project en zal ook een ledenovereenkomst van de postcoderooscoöperatie opgestuurd worden.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie