Contact opnemen
Offerte aanvragen
Service
Doe inspiratie op

Bijzondere raampartijen

Voor elk raam een passende zonwering! Lastige, grote of afwijkende raampartijen in uw huis, en geen idee welk product toe te passen? ZonEx biedt zonweringen en raamdecoratie voor ieder raamtype geheel op maat gemaakt. Wij streven ernaar u een uitgebreide keuze te bieden welke niet alleen past bij uw raampartij, maar ook in uw woonstijl.

Silhouette-Luxaflex

Grote raampartijen

Bij het kiezen voor zonwering & raamdecoratie voor grote raampartijen dient u rekening te houden met vooral twee bepalende eigenschappen. U wilt graag uw privacy behouden en fel zonlicht tegenhouden. Wij kunnen ons indenken dat veelal de toepassing van een groot raampartij in uw huis, een plaatsing heeft waarbij deze noodzakelijk is en u niet teveel licht wilt verliezen.

De volgende zonweringen en raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen

Paneelgordijnen-enschede

Deze trendy en zeer decocartieve raamdecoratie is ideaal voor een groot raampartij. Helemaal als u deze extra wilt benadrukken. De stoffen panelen worden aan een rail bevestigd en zijdelings kunt u deze achter elkaar schuiven. U bepaalt zelf de mate van verticale lichtinval. Onze paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende stof. Een standaard paneelgordijn is 40cm breed maar deze kunnen ook gemaakt worden met een breedte van 140cm voor een indrukwekkend effect.

rolgordijnen-keuken

Ramen tot 400cm breed kunnen worden voorzien van XL Rolgordijnen. Is uw raampartij breder dan 400cm? Dan bestaat er de optie om de XL Rolgordijnen te verbinden. De XL Rolgordijnen zijn naar wens te personaliseren en u kunt kiezen uit transparante- semitransparante of verduisterende stof. Ondanks de afmeting van het rolgordijn is deze licht te bedienen door middel van diverse innovatieve bedieningssystemen.

Vouwgordijnen-vadain

Tot 450cm breed en 500cm hoog kunt u kiezen voor een XL Vouwgordijn. Kies uit een ruim assortiment stoffen van lichtdoorlatend tot verduisterend. Gemotoriseerd te bedienen maar ook licht bedienbaar met innovatieve bedieningssystemen. Het voordeel van een vouwgordijn is tevens dat u deze simpel kunt uitnemen en volgens de wasvoorschriften kunt reinigen.

Maatwerk-gordijnen-enschede

Wilt u geen lichtinval verliezen maar toch de optie hebben om het grote raampartij te verduisteren? Dan zijn gordijnen wellicht een optie. Gordijnen geven warmte aan een interieur en werkend tevens isolerend én geluidsdempend. De gordijnstoffen zijn mede te confectioneren tot vouwgordijnen om eenheid in het interieur te bewaren. U kunt kiezen uit diverse manieren waarop een gordijn wordt geconfectioneerd. De plooi is bepalend voor hoe een gordijn valt maar ook de lichtdoorlatendheid.

Lamellen verduisterend

Afwijkende raamvormen

Speciale ramen verdienen speciaal maatwerk zonwering of raamdecoratie. Wij bieden u voor speciale raampartijen gepaste oplossingen. Bekijk onze adviezen en voel u vrij om een afspraak op locatie te maken met een van onze adviseurs om de afwijkende raamvorm te bekijken en gepast advies met bijbehorende oplossing te bieden.

De volgende zonweringen en raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor afwijkende raamvormen

Verticale jaloezieën luxaflex

Loopt uw raam schuin op of af? Dan wordt de verticale jaloezie zo gemonteerd dat deze zich aan de hoogste zijde bevind. Naast de ‘basic’ kunststof lamel kunt u ook kiezen uit eigentijdse textielen lamellen, moderne aluminium lamellen of wat dacht u van gecertificeerde Greenscreen stoffen. Een milieubewuste keuze.

Draai-kiep ramen

We zien ze steeds meer en meer, draai-kiepramen. Maar wat zijn nu de beste opties in raamdecoratie voor dit raam, zonder dat u de functie verliest van het raam?

De volgende zonweringen en raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor draai-kiep ramen

Rolgordijnen zijn door ons te voorzien van zijgeleiding. Dit voorkomt dat het product heen en weer slingert wanneer u het draai-kiepraam wilt openen of sluiten. Met klemsteunen is het zelfs mogelijk de rolgordijnen in uw draai-kiepraam te bevestigen zonder boren of schroeven! We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen hoeveel keuze u hebt in stoffen en bedieningsmogelijkheden met rolgordijnen.

Aluminium jaloezieën zijn te bevestigen aan een draai-kiepraam door middel van een innovatief systeem welke de onderlijst vastzet met een fixeerpen. Een doeltreffende en budget-vriendelijke oplossing!

Wilt u graag een plissé of dupligordijnen voor uw raam, maar denkt u dat dit niet mogelijk is bij uw draai-kiepraam? Zoek niet verder! Met het ingespannen model of een glasprofiel geniet u van alle kwaliteiten van een plissé of dupligordijn! Hebt u graag het systeem waarbij u het Plissé of Dupligordijn van onderaf en van bovenaf kunt openen? Dit is ook gewoon mogelijk bij draai-kiepramen…

Serre of lichtstraat

Bij een serre of lichtstraat is er vaak een beperkte montageruimte. Daarom is het van belang de situatie vakkundig te laten beoordelen op locatie. Wij begrijpen dat het natuurlijk prettig is u eerst te oriënteren op de mogelijkheden. Wij bieden u de beste oplossing voor ramen onder helling zoals bij lichtkoepels en serre’s.

De ranke uitvoering van de plissés maakt het een uitstekende zonwering voor uw serre of lichkoepel. De profielen van de plissé hebben niet veel montageruimte nodig.

Het bedienen van een serre plissé kan vaak lastig zijn in verband met de hoogte. Daarom is deze uitvoerbaar met een bedieningsstang of elektrisch voor optimaal comfort. De serre plissé collectie bezit diverse stoffen die isoleren. Zo houdt u het koel in de zomer en de warmte binnen in de winter.

nano-rolgordijn

Deuren

Omdat een deur zijn functie moet behouden is het vaak lastig om de juiste raamdecoratie te vinden. De beste keuze voor uw deur is een vorm van raamdecoratie met spandraden of montage op het glas om geklapper te voorkomen.

De volgende zonweringen en raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor deuren

Speciaal voor draai- en kiepramen én deuren is er de mogelijkheid tot glasmontage. Een smalle geleider wordt op uw raam geplakt. De raamdecoratie wordt als het ware gespannen tegen het glas voor een optimaal resultaat. U kunt de raamdecoratie op elke gewenste hoogte positioneren en de mate van daglicht inval reguleren.

U kunt o.a. horizontale jaloezieën, plissé- & Duette® shades, rol- & vouwgordijnen laten uitvoeren met spandraden. Zeer belangrijk is deur op locatie te laten bekijken door een vakkundige adviseur i.v.m. montageopties en evt. lamelbreedtes.