Pinterest
Offerte
Reparatie
Contact

Energiebesparende zonwering

Binnen- en buitenzonwering koopt u vaak om de zon te weren en steeds vaker om sfeer te creëren. Maar wist u dat zonwering of raamdecoratie op nummer 1 staat als extra isolatie; warmte binnenhouden in de winter en buiten in de zomer?

Ramen zijn zwakke punten in het huis en hebben dan ook directe uitwerking op de stookkosten. Als hier de juiste zonwering wordt toegepast betekent dat dus minder snel de verwarming aan in de winter, en een koeler huis in de zomer!

Hieronder de meest isolerende zonweringen voor binnen en buiten op een rij. Wilt u meer weten over een specifiek product? Neem gerust contact op!

Rolluiken

Rolluiken inbouw wit winter isolerend ZonEx Enschede

Naast inbraak- & geluidswerend zijn rolluiken dé topper onder isolerende buitenzonwering.

Dankzij de warmte-isolatie van rolluiken vermijd je koud binnen in de winter, en warmte in de zomer. Vooral ‘s nachts is het prettig om de warmte binnen te houden en extra stoken te vermijden. In de wintermaanden rolluiken juist  toepassen kan een besparing van 10% op uw jaarlijkse stookkosten opleveren!

Alle rolluiken van ZonEx worden vervaardigd uit 100% aluminium. Zo garanderen wij een hogere kwaliteit en langere levensduur t.o.v. kunststof rolluiken. Fijn te weten, u bent verzekerd van een product wat jaren meegaat!

Meer over rolluiken…

Screens

Inbouw-screens

Screens zijn een goede keuze om 89% van de zon te weren.

De keuze voor screens is vaak het geval wanneer men wel licht inval wilt behouden maar fel zonlicht wilt mijden. U behoudt ongehinderd zicht naar buiten. Met de effectieve screens bespaart u fiks op koelkosten in uw woning (Denk aan airconditioning e.d.)

TNO Onderzoek wees uit dat kantoren tot 29% op de koelkosten kunnen besparen en woningen tot 12% met screens. Screens reflecteren tot wel 88% (!) van de warmte en het zonlicht. U kunt zich voorstellen dat dit zorgt voor een zeer aangename temperatuur in uw woning tijdens hete zomerdagen.

Meer over screens…

Duette

Duette-zonwering

De Dupligordijnen staan bekend als de hoogst isolerende zonwering / raamdecoratie voor binnen.

Door de honingraatstructuur ontstaan er ‘luchttunnels’. Door de stilstaande lucht krijgt het dupligordijn een functie als isolatiedeken. Het dupligordijn biedt dus een unieke combinatie; sfeer brengen in uw interieur én energie besparen!

Het dupligordijn valt in de hoogste categorie van energiebesparende raamdecoratie en bezit daarom label AAA in de energiebesparingsladder.

Meer over Dupligordijnen…

Binnenzonwering

Maatwerk-gordijnen-enschede

Overige binnenzonweringen bieden natuurlijk ook een zonwerende functie.

Al loopt de besparing niet zo hoog op als bij Dupligordijnen, toch is dit zeker de moeite! Denk aan vouw- of rolgordijnen, verticale jaloezieën of paneelgordijnen met een gemetalliseerde & warmtewerende coating. Dit zorgt ervoor dat de zon geen kans heeft om door het raamdecoratie heen te schijnen en dus niet uw ruimte verwarmt.

Wist u dat als u bij gordijnen ervoor kiest om ze te laten voeren, deze veel kou tegenhouden!

Meer over binnenzonweringen…

Knik- & Uitvalschermen

Screens-zonnescherm

Knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen zijn te bekleden met een scala aan zonweringsdoeken.

Er zijn diverse soorten zonweringsdoeken beschikbaar met elke diverse eigenschappen. Denk aan waterafstotend, brandwerend of UV Werend.

Door hier rekening mee te houden bij de aanschaf kan er zonweringsdoek worden  geadviseerd met een verhoogde UV werende waarde. Dit doek Filtert tussen 90 en 99% van de uv-straling en houdt warmte buiten de deur terwijl het u een prettige schaduwplek biedt op uw terras.

Meer over buitenzonweringen…

HR Zonwering

somfy-wind-automaat-sensor

Door uw zonwering automatisch te regelen bespaart u tot 29% op de energiekosten.

Automatisch regelen houdt in dat er een zon/wind automaat wordt geplaatst bij uw zonwering. Wanneer de zon schijnt, zakt de zonwering, en wanneer deze onder gaat, zal uw zonwering omhoog gaan.

Met automatisch geregelde zonweringen krijgt u niet alleen meer comfort en waar voor uw geld maar behaalt u ook nog eens milieuvoordeel door een lagere CO2-uitstoot.

Meer over energiebesparende zonwering…