Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bespaar op stookkosten

Verwarmen is eigenlijk heel simpel: zet de thermostaat aan en het wordt warm in uw woning. We denken er niet over na, maar het is zeker de moeite waard om te kijken of u door middel van rolluiken op uw stookkosten kunt besparen.

Verwarming is één van de grootste vaste lasten, daarom is het des te belangrijker dat de warme lucht niet onnodig verloren gaat. Vooral ramen en deuren kunnen in de winter zwakke punten worden. Ze moeten daarom goed geïsoleerd worden, bijvoorbeeld met behulp van rolluiken.

Als een thermosfles

Houdt u in de koude uren (avond/nacht) de rolluiken gesloten dan vormt zich een luchtlaag tussen het rolluik en het raam, net zoals de werking van een thermosfles. Om rolluiken maximaal te laten isoleren moet de bandgeleiding tochtdicht te zijn. Het beste is daarom een elektrische aandrijving icm met Solar en automatische besturing van de rolluiken, want dan is er helemaal geen bandgeleiding en/of boren nodig door de gevel en bespaar je zo veel mogelijk op je stookkosten.

Meer effect met motor en timer

Automatisch gestuurde rolluiken werken bijzonder effectief. Een buismotor vervangt de conventionele handmatige bediening. De automatische systemen kunnen worden aangestuurd door een timer of ze reageren direct op licht, wind, temperatuur en regen met behulp van sensoren zonder dat u daarbij in uw woning aanwezig hoeft te zijn. Als de zon in de winter schijnt, gaan de rolluiken automatisch omhoog en bij het vallen van de avond sluiten ze. Met de Somfy Tahoma app kunt u uw rolluiken (en zonwering) bedienen via uw smartphone of tablet.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie