Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gordijnen, sfeervol en energiebesparend.

Bespaar energie met goede gordijnen

Gordijnen en luiken noemen we ook wel raambekleding. Met goede raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, kan je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen. Dat is € 270 per jaar! Als de verwarming minder hard hoeft te branden, bespaar je niet alleen geld, maar ook uitstoot van CO2.

Behaaglijker

Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen behaaglijker aan. Ook is er minder tocht. Mogelijk kan de verwarming daardoor een graadje lager staan. Dat kan op jaarbasis tot zo’n 6 procent op de verwarmingskosten schelen.

Enkel glas + isolerende gordijnen = dubbel glas

Gordijnen zijn te koop in allerlei vormen, kleuren en motieven. De combinatie van enkel glas met rol-, vouw- of gewone gordijnen, of met goed sluitende binnen- of buitenluiken, zorgt voor betere isolatie.

Betere isolatie

Sommige soorten raambekleding isoleren beter dan andere. Dat zorgt voor een besparing op de stookkosten die (op jaarbasis) varieert van € 13 voor een appartement met dubbelglas en (rol)gordijnen, tot wel € 270 per jaar voor een vrijstaand huis met enkelglas en dubbele plisségordijnen met inwendige aluminium coating (officieel low-e gemetalliseerde folie genaamd; zie foto).

Het is dus de moeite waard om te letten op de isolerende werking als je gordijnen koopt. Vooral dubbele plisségordijnen met een speciale warmtereflecterende aluminium coating isoleren goed.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie