Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Isolerende Rolluiken

Energie besparen met rolluiken

Via de ramen van uw woning gaat veel warmte verloren. Door het isoleren met rolluiken kunt u jaarlijks veel energie en geld besparen. Wanneer u uw huis isoleert met rolluiken houdt u de kou buiten en de warmte vast. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten omdat u minder hoeft te stoken om uw huis te verwarmen op koude dagen.

Isoleren met rolluiken

Rolluiken hebben een isolerende functie. ZonEx levert alleen aluminium rolluiken. Het pantser heeft een isolerende polyurethaan schuimlaag die een isolerend effect geeft. Deze een polyurethaan schuimlaag zorgt ervoor dat koude lucht niet naar binnen kan en warme lucht niet kan ontsnappen. Doordat u minder warmteverlies heeft in uw woning bespaart u jaarlijks aanzienlijk op uw stookkosten. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Voor nog meer isolatie kiest u voor ons type Alu-Z rolluiken. Deze is voorzien van een dikkere een polyurethaan schuimlaag. Twee laklagen en een coating.

Ook in de zomer…

Rolluiken hebben niet alleen in de winter voordelen. Ook in de zomer wanneer de rolluiken gesloten zijn houden ze de warme zonnestralen tegen. Het blijft koel in uw huis en u hoeft geen airco te gebruiken. Maak optimaal gebruik van de natuur door tijdens de koude nachtelijke uren te ventileren.

Slimme Rolluiken

Heeft u er al eens aan gedacht om uw rolluiken slim te maken? Als uw rolluiken voorzien zijn van Somfy motor kunt u met de aanschaf van het Somfy Smart Home ze in één klap slim maken. Stel vaste tijden in wanneer het rolluik opent en sluit. Met één druk op de knop sluit u vanaf uw mobiel of tablet de rolluiken als het weer plotseling omslaat. U kunt ook zon- regen- of wind-sensors laten installeren aan de buitenzijde van uw woning. Via slimme samenwerking tussen het Smart Home systeem en de sensoren openen en sluiten de rolluiken afhankelijk van de weersomstandigheden. Door dit efficiënte gebruik bespaart u nog meer energie.

Montage

Ook de montage van het rolluik maakt verschil in isolatie. Ons doel is het rolluik zo luchtdicht mogelijk te monteren. Bij ZonEx is het ook mogelijk om te kiezen voor het gebruik van compriband, dit is een gecomprimeerd band wat na het aanbrengen uitzet en de vorm van de omgeving aanneemt, het wordt gebruikt ter bevordering van isolatie en regendichtheid.

De voordelen op een rij

  • Beter beveiligd tegen inbraak
  • Een betere verduistering is er niet.
  • Rolluiken zijn geluidswerend
  • Rolluiken zijn isolerend
  • Bespaar op uw energierekening
  • Hou kou buiten in de winter
  • Hou warmte buiten in de zomer
  • Montage zonder hak- & breekwerk

Wat kosten rolluiken?

Rolluiken worden voor u op maat gemaakt. Verder is de prijs afhankelijk van de gekozen opties. Rolluiken van ZonEx zijn altijd gemaakt van duurzaam aluminium met een polyurethaan schuimlaag, wat voor een hogere isolatiewaarde zorgt. Bij ons dus geen klapperend kunststof!

Wat verder invloed heeft op de prijs is de manier van bedienen. Een wandschakelaar is goedkoper dan een compleet smart home systeem maar die laatste geeft net wat extra comfort.

Wilt u een duurzaam huis? Dan kunt u niet zonder rolluiken.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie