Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voorkom overlast van vliegjes, muggen en wespen…

We houden in Nederland van zonnige dagen maar als alle deuren en ramen de hele dag open staan wordt het binnenklimaat er niet beter op. Vliegjes, muggen, wespen, haartjes van processierupsen ze vliegen of waaien zo onze huizen binnen.

Overlast? Of niet?
Met de lange nazomer van 2018 in ons achterhoofd zullen we nog wel even overlast houden. De winter was niet streng genoeg en doordoor hebben veel wespen kunnen overleven. Maar toch moeten we ons afvragen of het overlast is. Ook wespen zijn heel nuttig. Ze eten vliegen, teken en muggen en voorkomen daarmee dat er grote insectenplagen komen. Maar we hoeven het niet mooier te maken, ongedierte is wel degelijk overlast als ze ons huis binnendringen.

Wat kun je doen?
Laten we beginnen met wat je in ieder geval niet moet doen…doodslaan of wapperen…, de wesp bijvoorbeeld, activeert dan een stofje waar de andere wespen op afkomen. Wespen, bijen, muggen we hebben ze allemaal nodig voor behoud van onze natuur. Door ze bestrijden met spuitbussen, muggenstekkers en andere pesticiden bestrijden we niet alleen de insecten maar ook wij ademen dit uiteindelijk in.

“Frisse lucht binnen, insecten buiten”
Wij van ZonEx vinden dat insecten goed werk doen, maar niet binnenshuis. Insecten moet je niet bestrijden maar weren. Plaats horren voor ramen en deuren en geniet van frisse lucht binnen. Raamhorren en hordeuren zorgen ervoor dat de insecten niet binnen komen maar juist buiten blijven. Daar waar ze nuttig werk verrichten. Zo dragen wij met onze horren een steentje bij aan het behoud van bijen en insecten in de natuur.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie